258 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbanaanbloembotercitroensapgehaktgemberpoederhoningkaneelstokjeknoflookkoriandermelknootmuskaatoliepeperpeterselieplantaardige oliepoedersuikerrundergehaktsuikeruiwaterzelfrijzend bakmeelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nieuw vegetarisch koken:

Wortelcake met olijfolie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, dubbelkoolzure soda, ei, fijne suiker, gemalen kaneel, gemalen kardemom, mascarpone, olijfolie, boter, pecannoten, poedersuiker, vanille-essence, wortel en zeezout

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kaneel-chocoladekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, kaneel, olijfolie, pure chocolade, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Kaneel-beignets

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, eieren, kaneel, olie, sinaasappelsap, water en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Curry met eieren

Ingrediënten:
aardappel, currypasta, ei, gemalen kardemom, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koenjit, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, olie, rode spaanse peper, tomatenblokjes uit blik en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Pastitsio: macaroni-gehaktschotel met kaneel, rode wijn en kefalotiri

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, griekse kefalotiri, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, mager rundergehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rigatoni, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree, tortigliono, tubetti, ui en witbroodkruim

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bloemkoolcurry met ei & rijst

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, citroengras, citroenrasp, citroensap, gehakt, groentebouillon, ei, kerriepoeder, kikkererwten uit blik, kokosmelk, olijfolie, peper en zout, roosjes, rozijnen, koriander, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, kaneel, ui, gember en zilvervliesrijst

Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het sous-vide kookboek:

'Gebakken' eieren op Marokkaanse wijze

Ingrediënten:
cherrytomaten uit blik, kaneel, knoflook, koriander, olijfolie, peper, ras el hanout, scharrelei, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide / ei/omelet/frittata / zuivel
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

bloemkoolcurry met ei & rijst recept - Food and Friends

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, citroengras, citroenrasp, citroensap, gehakt, groentebouillon, ei, kerriepoeder, kikkererwten uit blik, kokosmelk, olijfolie, peper en zout, roosjes, rozijnen, koriander, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, kaneel, ui, gember en zilvervliesrijst

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Traditionele bastilla

Ingrediënten:
amandeltopping, boter, eidooier, filodeeg, kaneel, kipvulling, olie, poedersuiker, roerei en warka

Keuken:
Marokkaans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kruidenkorst

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, couscous, eidooier, gladde peterselie, kaneel, olijfolie, pistaches en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Moro Londen:

Pompoenensaimadas

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, eidooier, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gedroogde gist, kabochapompoen, kaneel, patentbloem, poedersuiker, reuzel, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Pilavtaart

Ingrediënten:
amandelen, bladerdeeg, bleekselderij, boter, citroen, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, pistachenoten, sjalot, tijm, ui, witte peperkorrels en zuurbessen

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Balik çorbasi - Vissoep

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, heilbot, kabeljauw, kaneel, knoflook, kurkuma, olijfolie, peterselie, saffraan, schelvis, visgraten, viskarkas, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Izmir'in tahini - Tagine uit Izmir

Ingrediënten:
eidooier, gedroogde pruimen, gemberpoeder, kaneel, kruidenbouillon, lamsbout, lente-ui, munt, olijfolie, saffraanpoeder, slagroom, ui, vloeibare honing, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / couscous
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Kip in amandel-wijnsaus

Ingrediënten:
bouillon, eidooier, eieren, gemalen amandelen, kaneel, kip, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, saffraandraadjes, ui, verse tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Dügün çorbasi - Bruiloftsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, eidooier, kaneel, mager lamsvlees, mager schapenvlees, mergpijpjes, olie, paprikapoeder, ui, wortel en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

La pastilla - Eenpersoonskippenpasteitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Zuurvlees

Ingrediënten:
amandelen, azijn, ei, eidooier, kaneel, knoflook, komijn, korianderzaad, lavendel, olie, peper, rundvlees, saffraan, schapenvlees en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mariette van Tuyl - Puur zoet

Ontbijt uit Puur zoet:

Banaan-kwarkbolletjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bananen, ei, kaneel, kokosyoghurt, plantaardige olie, speltbloem en volle kwark

Soort:
zoet / vegetarisch
Haal meer recepten op...