93 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroensapgaram masalagemalen komijngemberkaneelkippenbouillonknoflookkomijnkorianderzaadolijfoliepaprikapoederpeperrode uispecerijensuikertomatenpureeuiwateryoghurtzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Pilav met aubergine en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, gemengde specerijen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Indiase rijst met tomaat en spinazie

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, cashewnoten, dhana jeera, geklaarde boter, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, jonge spinazie, knoflook, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Smoky Braised Eggplant

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, gedroogde kokosnoot, gembersap, pinda, ghee, kerrieblad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, rietsuiker, rietsuikerazijn, tamarindepasta, tomaat, venkelzaad, water, zwarte peperkorrels en zwart uienzaad

Soort:
groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Ultieme zwarte dal

Ingrediënten:
arachideolie, boter, garam masala, gemalen koriander, gember, tomaat, groentebouillonblokje, kaneel, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, mosterdzaad, rawitpepertjes, single cream, slagroom, tomatenpuree, ui, urad dal en venkelzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Masala-eieren

Ingrediënten:
boter, currypoeder, ei, feta, garam masala, groene spaanse peper, kerstomaat, komijnzaad, koriander, lente-ui, olijfolie, sesamzaad, yoghurt en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde tofu-spiesjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, olijfolie, paprika, rode ui, stevige tofu, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde verse kaas

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, mozzarella, olijfolie, paneer, paprika, rode ui, tomaat, verse kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Masalasaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kikkererwtenburgers met een puree van kokos en kerrieblad

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde chilipeper, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gember, ghee, gram-meel, griekse yoghurt, grof zeezout, kerrieblaadjes, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosnootvruchtvlees, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, mung dal, tamarindepulp, tomaten, ui, urad dal, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde javaanse omelet - telor dadar isi djawa

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, djinten, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, komkommer, koriander, laos, maïsolie, peper, rundergehakt, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Indiase Eieren in Kerrie-Tomatensaus Ande Ki Kari

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, garam masala, gemalen zwarte peper, ghee, ei, kaneelstokje, kardemom, water, kokosolie, komijnzaad, koriander, naanbrood, peulen, tomaat, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, uien, gember, yoghurt en zeezout

Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Tortilla's met guacamole

Ingrediënten:
avocado, boter, citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, koriander, maistortilla, peterselie, tomaat en zoete chilisaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Empire roast chicken - bombay-aardappeltjes - indiase saus

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroen, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, kurkuma, olijfolie, peper, rode spaanse peper, rode ui, scharrelkip, tomaat, tomatenpuree, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Iraanse groentestoofpot met gedroogde limoen

Ingrediënten:
berberisbessen, bladspinazie, charlotte aardappels, dille, dragon, flespompoen, geklaarde boter, gemalen geelwortel, griekse yoghurt, groene chilipeper, iraanse limoenen, komijnzaad, koriander, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Lamstajine met abrikozen en couscous

Ingrediënten:
blikje tomatenblokjes, boter, couscous, gedroogde abrikoos, geelwortelpoeder, gemberwortel, gerookt paprikapoeder, honing, kaneelstokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, krenten, lamsbouillon, lamsschouder, olijfolie, ras el hanout, runderbouillon, sesamzaad, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Khichharï - Rijst met linzen

Ingrediënten:
aardappel, bruine linzen, cayennepeper, garam masala, geelwortel, gember, ghee, groene chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, koriander, mungbonen, paprikapoeder, rijst, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pikante Indiase tomatensaus

Ingrediënten:
boter, chilipeper, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, peper, room, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Haal meer recepten op...