907 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebloemboterbruine basterdsuikercitroensapeigemberkorianderlaoslaurierlimoensapolieolijfoliepepersambal oeleksantentijmtomaattomatenpureetrassiuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Bijgerecht uit Koch!:

Ingemaakte sjalotten

Ingrediënten:
chilipeper, korianderzaad, olijfolie, rozijnen, sjalotjes, suiker, knoflook, tomatenpuree, witte wijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Ingemaakt ei met zongedroogde tomaat en knoflook

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, ciderazijn, ei, knoflook, laurier, olijfolie, suiker, ui, zongedroogde tomaten, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht / avondmaal uit Noedels:

Vegetarische udonstoofschotel

Ingrediënten:
broccoli, chilipoeder, chinese kool, kastanjechampignons, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, paksoi, pindaolie, sesamolie, sesampasta, shii-take, sjalot, suiker, tahin, udonnoedels, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Winterse roerbak met Chinees vijfkruidenpoeder

Ingrediënten:
champignons, chinees vijfkruidenpoeder, kastanjechampignons, knoflook, limoensap, pastinaak, rijstwijn, rode chilipeper, shiitake, sjalot, snelkookeiernoedels, sojasaus, spruitjes, suiker, ui, wortel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Mijn kimchi

Ingrediënten:
ansjovis, bosui, bruine suiker, chinese kool, gember, knoflook, maïzena, radijs, rode paprika, sambal, sjalot, tomatenpuree, vissaus, wortel en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Mendol tempeh van Ajatina

Ingrediënten:
djeroek poeroet, kentjoer, knoflook, koriander, rode chilipeper, sjalot, suiker, tempeh, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Pompoensoep

Ingrediënten:
amandelen, ciderazijn, citroen, duindoornbessen, kervel, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, pompoen, rozemarijn, sint-jakobsschelp, sjalot, suiker en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, citroensap, knoflook, pinda, room, sjalot en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Gepeperde lende met udon uit de wok

Ingrediënten:
bleekselderij, dikke lende, grof zeezout, knoflook, lendebiefstuk, lente-ui, oestersaus, olijfolie, pindaolie, sjalot, suiker, taugé, udonnoedels, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Lichtgele kerrie - gaeng lueng

Ingrediënten:
bamboescheuten, gapi, garnalenpasta, geelwortel, groene thaise chilipeper, knoflook, kokossuiker, kratiem, limoensap, ma-kaam piag, makreel, nam pla, prik khee noo, sjalot, sperziebonen, tamarindesap, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kerrie-pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, currypasta, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Sauce XO

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, cognac, droge sherry, gedroogde bot, gedroogde garnalen, gedroogde garnalenkuit, gedroogde pepertjes, gedroogde rode peper, gedroogde sint-jakobsschelpen, gember, gezouten visjes, ibericoham, japanse sesamolie, knoflook, rawitpeper, sjalot, ui, zeezout en zwarte bonen met knoflooksaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Schouderkarbonade met zwarte-knoflooksaus

Ingrediënten:
boter, fruitige rode wijn, groene kool, olijfolie, schouderkarbonade, sjalot, suiker, varkensbouillon, zeezout en zwarte knoflook

Soort:
saus/dressing/jus / varkensvlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Sambal Badjak

Ingrediënten:
arachideolie, dutch red chilipeper, garnalenpasta, kafferlimoenblaadjes, knoflook, palmsuiker, poedersuiker, raapzaadolie, sjalot en zout

Keuken:
Indonesisch / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindasaus voor gado-gado

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, ongezoute pindas, sambal ulek, sjalot, tamarinde, zoete sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Haal meer recepten op...