115 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapkokosmelkkorianderkruidenkurkumalaoslimoenlimoensapolieolijfoliepalmsuikersambal oeleksantensjalotsojasaustrassiuivissauswaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kipspiesjes op een citroengras-stokje

Ingrediënten:
citroengras, eiwit, maïzena, sesamzaad, fijne kristalsuiker, gemberwortel, japanse sojasaus, kipfilet, olijfolie, panko, plantaardige olie, rijstwijn, rode peper, sesamolie, knoflook en wittewijnazijn

Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Loempiaatjes Met Gember En Paddenstoel

Ingrediënten:
chilivlokken, gember, knoflook, knoflookpasta, komkommer, kruiden, lente-ui, limoensap, olie, paddenstoelen, pinda's, rijstazijn, rijstvellen, sesamolie, sla, sojasaus, suiker en wortel

Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Chiang mai-kerrie - gaeng hang lay

Ingrediënten:
citroengras, gapi, garnalenpasta, gele bonensaus, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, kratiem, ma-kaam piag, nam taan peep, palmsuiker, prik chee fa haeng, rundvlees, ta krai en tamarindesap

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenmengsel voor zuurkool dengdeng agee

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laoswortel, salamblaadjes en tamarinde

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Thaise tomatenjam

Ingrediënten:
citroengras, donkerbruine suiker, fijne tafelsuiker, gemberwortel, rode chilipeper, knoflook, thaise vissaus en tomaten

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Vietnamese karamelkip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kippendijfilet, knoflook, koolzaadolie, lichtbruine suiker, limoensap, rijstazijn, rode thaise chilipeper, sjalot, thaise basilicum en vissaus

Keuken:
Vietnamees
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Tom Yum Broth

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroengras, djeroek poeroet, galangal, garnalenfond, gember, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, sjalot, tamarindepasta, trassi en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroosterde kip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kip, knoflook, kokosmelk, palmsuiker, sjalot, sojasaus, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren - rendang telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, sambal oelek, sereh, serehpoeder, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Saus voor acar

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, citroengras, geelwortel, gemberwortel, knoflook, kokosolie, kristalsuiker, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gelbe Currypaste - Gele currypasta

Ingrediënten:
banaansjalot, citroengras, galanga, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, gember, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderkorrels, kurkuma, palmsuiker, poedersuiker en zout

Keuken:
Thais / Noord-west-Europees
Soort:
curry / inmaak
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in groene saus - ajam boemboe idjoe

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, citroenschil, daoen salam, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, kemirienoten, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, sereh, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gestoomde vis met chilisaus

Ingrediënten:
bananenblad, citroengras, gember, knoflook, lente ui, limoen, limoensap, rijstwijn, rode peper, suiker, thaise vissaus en zeebaars

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Saté

Ingrediënten:
bruine suiker, citroengras, djinten, gember, goela djawa, hamlappen, ketoembar, knoflook, lamsbout, lamsschouder, pindakaas, sambal oelek, santen, schouderkarbonade, sjalot, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Serundeng

Ingrediënten:
citroengras, geelwortel, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosolie, kokosrasp, korianderzaad, laoswortel, salamblad, sjalot, tamarinde en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zuur:

Uitbundig Gemarineerde Satéspiesjes Met Pinda Tamarindesaus

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, chilivlokken, citroengras, donkere sojasaus, gember, kaffir-limoenblaadjes, kardemompeulen, water, kurkuma, lauwwarm water, limoenen, palmsuiker, pinda’s, pindasaus, rosé, tamarinde, knoflook, korianderpoeder, trassi en vissaus

Soort:
vlees
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kokosmelk, komijnzaadjes, korianderzaadjes, laos, palmsuiker, rode pepers, runderstoofvlees, steranijs, knoflook, uien en zonnebloemolie

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise wortelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, citroengras, druivenpitolie, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïsolie, suiker, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Haal meer recepten op...