91 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroensapgroentebouillonknoflookkruidnagellaurierlaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepreiroomspecerijentijmtomaattomatenpureeuiwaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met tomaat en saffraan

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraanpoeder, selderijblad, soepkip, suiker, tomaten, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Linzen met gegrilde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bruine basterdsuiker, cherrytomaatjes, crème fraîche, dille, donkere linzen, koriander, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, tijm, witte ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemarineerde kip met champignons

Ingrediënten:
champignons, jeneverbes, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode wijn, selderij, spek, suiker, tijm, vetstof, wortel, zilveruitjes, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatensoep, gepureerd

Ingrediënten:
basilicum, croutons, groentebouillon, olijfolie, peterselie, suiker, tijm, tomaat, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, olijfolie, peterselie, suiker, tijm, tomaat, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Varkensterrine met verse piccalilly

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, boter, droge witte wijn, geelwortelpoeder, gelatine, haricots verts, kristalsuiker, paprika, peperkorrel, rode peper, stokbrood, tijm, ui, varkenspoot, wittewijnazijn, wortel en zoetzure augurk

Soort:
mosterd / paté/terrine
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Patrijs in chocoladesaus - perdiz con chocolate

Ingrediënten:
gevogeltebouillon, knoflook, kruidnagel, laurierblad, patrijs, peper, pure chocolade, sherry-azijn, sjalot, suiker, varkensreuzel, verse peterselie, vet spek, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Franse blinde vinken - alouettes sans têtes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gezeefde tomaten, knoflook, mager rundvlees, nootmuskaat, olijfolie, peper, rauwe ham, rode wijn, snijpeterselie, suiker, ui, witbroodkruim, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Court-bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliestengels, preiwit, suiker, tijm, venkel, water, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomaten-crème soep

Ingrediënten:
basilicum, boter, groentebouillon, halfvolle room, melk, peterselie, room, suiker, tijm, tomaat, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van wortelgroenten met labneh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, koolrabi, koriander, labneh, munt, olijfolie, rode biet, selderijknol, sherryazijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

In Arganöl Mariniertes Kaninchen / In arganolie gemarineerd konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine boter, cantharellen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, gedroogde champignons, gedroogde chilipeper, gelatine, gemalen karwijzaad, gember, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kardamompeul, kippenbouillon, knoflook, konijnenbout, kruidnagel, kurkuma, laurier, marinade voor konijn, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, saffraan, suiker, ui, veldsla, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild / couscous
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Wildsaus

Ingrediënten:
bessengelei, bloem, boter, bouillon van wildresten, bruin van jus, champignons, foelie, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, pikante saus, rode wijn, suiker, tijm, tomaat, ui en wortel

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalkoenfiletgebraad in kriekenbier

Ingrediënten:
kalkoenfiletgebraad, kriekbier, krieken op sap, laurier, maïszetmeel, mosterd, peper, peterselie, room, suiker, tijm, tomatenpuree, uien, vetstof, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Haal meer recepten op...