84 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercourgetteeigedroogde oreganogroentebouillonkaasknoflookkruidenmelknootmuskaatolijfoliepeterselierundergehakttijmtomaattomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, bolognesesaus, boter, bouillontablet, bulgur, cayennepeper, diepvriesspinazie, eieren, gehakt, gekookte achterham, grove mosterd, lasagnebladen, laurierblaadje, maïzena, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, gezeefde tomaten, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, rundergehakt, wijn, spekjes, spinazie, knoflook, tomatenpuree, ui, verse peper, zout en 
zout en peper

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

OP DE PLAAT

Ingrediënten:
aardappels, aardperen, appels, bietjes, blauwschimmelkaas, bloemkool, honing, kaas, klokhuis, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruiden, olijfolie, pastinaken, peper, peren, peterseliewortel, pompoen, rood pepertje, rozemarijn, spruitjes, tijm, ui, wortels en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Lasagne

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, droge witte wijn, half-om-halfgehakt, lasagne, melk, olijfolie, oregano, paprikapoeder edelsusz, parmezaanse kaas, slagroom, ui, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Pasta met Bolognese saus

Ingrediënten:
basilicum, boter, half-om-halfgehakt, knoflook, laurierblad, macaroni, olie, oregano, parmezaanse kaas, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zomerkeuken:

Risotto met verse kruiden

Ingrediënten:
arboriorijst, basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, droge witte wijn, groentebouillon, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, ui, wilde rijst, zout en zwarte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterdetomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rodewijnazijn, spaanse peper, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruiden-minestrone

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, basilicum, bleekselderij, boerenkool, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, knolraap, marjoraan, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, rozemarijn, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Griekse tomatensaus

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, kaneelstokje, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, speculaaskruiden, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Meatloaf

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ei, gezeefde tomaat, half-om-halfgehakt, ketchup, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, rode paprika, rundergehakt, tijm, ui, witbrood, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Rijst met varkenslong

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, kaneel, kruiden, parmezaanse kaas, peper, rijst, tomatenpuree, ui, varkenslong, vet spek, water, witte wijn en zout

Soort:
bouillon
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Pizza met mosselen

Ingrediënten:
bloem, gepureerde tomaten, gist, kaas, knoflookpoeder, mosselen, olie, paprikapoeder, tuinkruiden, uien, zout en zwarte peper

Een recept uit  - Toscane

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Lasagne al forno

Ingrediënten:
crème fraîche, half-om-halfgehakt, knoflook, lasagne, melkvel, oregano, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rozemarijn, rundvleesbouillon, tijm, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / samengestelde boter
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Amuse / diner / drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gegratineerde schelpjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, kippenbouillon, knoflook, kokkels, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, uien, witbrood, witte wijn en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Salsa verde

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bieslook, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, boter, ei, kaas, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Salsa verde

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, bieslook, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aubergine-lamsvleeskasserol - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, kasseri, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomaten, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Ossobuco

Ingrediënten:
citroenschil, droge witte wijn, gedroogde oregano, kalfsschenkel, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, bladpeterselie, tomaten uit blik, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Haal meer recepten op...