331 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botergaram masalagemberpoederkaneelkikkererwtenknoflookkokosmelkkorianderpoederkorianderzaadkurkumaolieolijfoliepeperspecerijensuikertomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Fish Curry

Ingrediënten:
chilipoeder, fenegriekpoeder, fenegriekzaad, garam masala, gemberwortel, kabeljauw, kardemompeul, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, limoen, paratha, rijstolie, rode ui, tomaat, water, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, basmatirijst, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, kardemompeulen, kippendijfilet, knoflook, kokosrasp, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, laurier, rijstolie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappel, cherrytomaatjes, citroengras, gamba, gemberpoeder, gemberwortel, groene peper, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoen, limoenblad, maïzena, mossel, paprika, prei, rode linzen, rode paprika, rode ui, saffraan, tijm, tomatenpuree, visbouillon, visfilet, visfond, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Papa Kazmi:

Vindaloo

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, bruine rijstazijn, chilivlokken, gele paprika, gemberwortel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderchutney, kurkuma, limoen, mosterd, naan, papadums, paprikapoeder, rijstolie, rode peper, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chickpea Salad

Ingrediënten:
agavesiroop, cherrytomaatjes, extra vierge olijfolie, gemberwortel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, limoen, rode paprika, rode ui en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Keema Aloo

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chapati, chilipoeder, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, mager rundergehakt, naan, rijstolie, tomaat, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Mijn favoriete currysaus met vis, kip of groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bonen, chilipoeder, courgette, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, groene spaanse peper, kipfilet, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kurkuma, linzen, mosterdzaad, olijfolie, paksoi, paprika, schelvisfilet, spinazie, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomaat, ui, uisnippers en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Chicken tikka masala

Ingrediënten:
amandel, citroen, garam masala, gember, gemberwortel, kip, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, kruidenagel, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, spaanse peper, tomaat in blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Ultieme zwarte dal

Ingrediënten:
arachideolie, boter, garam masala, gemalen koriander, gember, tomaat, groentebouillonblokje, kaneel, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, mosterdzaad, rawitpepertjes, single cream, slagroom, tomatenpuree, ui, urad dal en venkelzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Peters lamscurry

Ingrediënten:
boter, bouillon, gember, koriander, kruidenmengsel, lamsbout, limoensap, munt, rode peper, rode ui, tomaat en yoghurt

Soort:
curry
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tomatencouscous

Ingrediënten:
couscous, gemalen chilipeper, knoflook, olijfolie, specerijen, trostomaat en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kikkererwtenburgers met een puree van kokos en kerrieblad

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde chilipeper, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gember, ghee, gram-meel, griekse yoghurt, grof zeezout, kerrieblaadjes, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosnootvruchtvlees, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, mung dal, tamarindepulp, tomaten, ui, urad dal, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kabeljauw in karnemelk met urad dal

Ingrediënten:
bergamotolie, citroen, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, gemalen kardemom, gember, ghee, grof zeezout, kabeljauwfilet, karnemelk, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, pruimtomaat, rode chilipeper, spinazie, tomatenpuree, ui, urad dal, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Kip tikka masala

Ingrediënten:
amandel, cashewnoten, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, mosterdzaad, paprikapoeder, rode chilipeper, slagroom, tomatenpuree, ui en yoghurt

Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Machtige mulligatawny

Ingrediënten:
basmatirijst, flespompoen, garam masala, gember, hp sauce, knoflook, koriander, olijfolie, patak's madras-currypasta, peper, rode paprika, rode spaanse peper, rode ui, runderbouillon, rundergehakt, tijm, tomatenpuree, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Empire roast chicken - bombay-aardappeltjes - indiase saus

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroen, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, kurkuma, olijfolie, peper, rode spaanse peper, rode ui, scharrelkip, tomaat, tomatenpuree, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Lamstajine met abrikozen en couscous

Ingrediënten:
blikje tomatenblokjes, boter, couscous, gedroogde abrikoos, geelwortelpoeder, gemberwortel, gerookt paprikapoeder, honing, kaneelstokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, krenten, lamsbouillon, lamsschouder, olijfolie, ras el hanout, runderbouillon, sesamzaad, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Riso alla orientale

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, boter, bruine basterdsuiker, doperwt, extra vergine olijfolie, gemberwortel, ghee, groene paprika, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, munt, olijfolie, paneer, sesamzaad, sjalot, tomaat, ui, venkelpoeder en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Haal meer recepten op...