202 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgroentegroentebouillonknoflookkruidenkruidnagellaurierolieolijfoliepeterselierozemarijnselderijsjalotspecerijentomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met artisjokken en cavatelli

Ingrediënten:
appaloosabonen, artisjokhart, baby-artisjok, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavatelli, citroensap, conchiglie, groentebouillon, kikkererwt, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Posteleinsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, kervel, laurier, peper, postelein, preiwit, tijm, vleesbouillon en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, bruine roux, citroen, citroengras, foelie, kastanjechampignons, knoflook, kruidnagel, laurier, lavaswortel, madeira, peperkorrels, peterselie, peterselieblad, prei, rund, spaanse peper, tijm, ui, winterwortel en worcestersaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Beaujolaissaus op onze wijze

Ingrediënten:
beaujolais, bleekselderij, boter, bruine roux, gevogelteglace, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, sjalot, snijafval van gevogelte, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Bisque van noordzeekreeft

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chiliflakes, hazelnootboter, laurier, noordzeekreeft, pastis, peper, piment d'espelette, prei, schaaldierenbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, venkelknol, venkelzaad, wortel, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ossenstaartragout - coda alla vaccinara

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, gezeefde tomaten, kaneelpoeder, laurierblad, majoraan, nootmuskaat, ossenstaart, peper, pijnboompitten, prei, pure chocolade, rauwe ham, rozijnen, ui, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Lunch / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Bonen!:

Verwarmende soep van twee soorten bonen

Ingrediënten:
adukibonen, bleekselderij, chilipeper, groene kool, groentebouillontablet, kikkoman sojasaus, knoflook, pancetta, peper, plantaardige olie, prei, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel, zoete chilisaus en zwarte bonen

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, citroenschil, jeneverbes, kip, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, peperkorrels, prei, rozemarijn, sjalot, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met kool

Ingrediënten:
appaloosabonen, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavatelli, conchiglie, groentebouillon, kikkererwt, kool, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, savooiekool, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Langoustinesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cognac, dragon, langoustine, laurier, olijfolie, peper, port, prei, sjalot, tijm, tomatenpuree, venkel, winterwortel, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, cannellinibonen, cavolo nero, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, knoflook, landbrood, laurier, olijfolie, prei, pruimtomaten uit blik, rozemarijn, savooiekool, tijm, tomaten, ui, wortel, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Kippenpaté met ham

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, kalfspoot, kip, kippeningewanden, laurierblad, mager buikspek, olijfolie, peper, prei, serranoham, ui, verse tijm, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Opgewarmde groentesoep - ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, doorregen spek, gedroogde witte bonen, knoflook, olijfolie, oud witbrood, peper, prei, savooiekool, schenkel, ui, verse tijm, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet en gelée - Kip in aspic

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte wijn, gelatinepoeder, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...