222 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroendroge witte wijneieidooiergroentegroentebouillonknoflooklaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreislagroomsuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Haricots verts met freekeh en miso

Ingrediënten:
banaansjalot, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, doperwtenscheuten, dragon, edamamebonen, fijne kristalsuiker, freekeh, groentebouillon, grof zeezout, haricots verts, knoflook, laurier, mirin, nanami togarashi, nigellazaad, olijfolie, sake, shiitakes, sinaasappelschil, ui, witte misopasta en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Sylvia's barbecueribbetjes - sylvia's barbecued ribs

Ingrediënten:
blanke azijn, bleekselderij, citroensap, citroenschil, gevriesdroogde rode peper, groene paprika, pepersaus, suiker, tabasco, tomatenpuree, ui, varkensribbetjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Selderij op z'n Grieks - sedano alla greca

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, courgette, droge witte wijn, olijfolie, peper, sultana's, tomatenpuree, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Dikke Maissoep Met Basilicum

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroensap, groentebouillon, knoflook, kruimige aardappel, maiskolven, olijfolie, rode paprika, ui en zout

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Kip-kerriesalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, citroengras, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, fijn zeezout, gembervocht, gerookte kipfilet, granny smith, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, kropsla, mayonaise, mirin, olijfolie, roze peper, sjalot, sushiazijn, kruiden en witte wijn

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Kippenlevercrostini - crostini con fegatini di pollo

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, kappertjes, kippenlever, olijfolie, peper, rodewijnazijn, ui, volkoren boterham, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / orgaanvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Harira met snijbiet, tomaten en oregano

Ingrediënten:
bleekselderij, chana dal, citroensap, geelwortelpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsnek, nootmuskaat, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, snijbiet, tarwebloem, tomaat, ui, verse koriander, oregano, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Lentesoep met verse kruiden

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, boter, citroensap, doperwtjes, groentebouillon, munt, rucola, uien, vastkokende aardappels, versgemalen zwarte peper, water en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw en kekererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gedroogde kekererwten, gezouten kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, ui, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gondy - Iraanse kippensoep met balletjes van kikkererwtenmeel

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, braadkip, cayennepeper, citroensap, gedroogde limoen, gele spliterwten, gemalen kardemom, kikkererwtenmeel, kurkuma, mager rundgehakt, peper, selderijblad, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...