84 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbakpoederbasilicumbleekselderijbotercitroeneiwitgehaktknoflookkruidenmelknootmuskaatolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode uisjalotsuikertijmuiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Pompoenbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, olie, oude schapenkaas, polenta, pompoen, verse rozemarijn, zonnebloempitten, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Ravioli met een vulling van eend

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, cognac, eend, ei, ham, kippenbouillon, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rozemarijn, salie en sinaasappelschil

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Te gast bij Jamie:

Herfstige cornish pasteitjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, courgette, ei, flespompoen, longhaas, nootmuskaat, olijfolie, rozemarijn, rundvlees, witte peper, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Linzenkoekjes met gruyère

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dragon, ei, groene linzen, gruyère, knoflook, linzen du puy, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, tijm, zout, zwarte linzen en zwitserse kaas

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Wittebonenkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rode ui, rozemarijn, witte boon en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Machtige Griekse moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, citroen, ei, feta, gedroogde oregano, gehakt, tomaat, halfvolle melk, kefalotyri, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, pecorino, rode wijn, rozemarijn, salie en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Beef Wellington

Ingrediënten:
bessenjam, bladerdeeg, bloem, boter, bouillon, broodkruim, ei, kippenlever, knoflook, madeira, mosterd, olijfolie, ossenhaas, paddenstoelen, rode ui, rozemarijn, rundvleesbouillon, tijm, truffelolie, ui en worcestersaus

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatencobbler met topping van verse kruiden

Ingrediënten:
bakpoeder, basilicum, bloem, boter, ei, karnemelk, koriander, maïsmeel, maïzena, munt, natriumbicarbonaat, olie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Eiernoedels met lamskofta in rode currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, eiernoedels, eiwit, geklaarde boter, gember, knoflook, kokosmelk, koolbladeren, koriander, mager lamsgehakt, munt, nootmuskaat, patentbloem, peterselie, plantaardige olie, rode currypasta, rode linzen, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Bloemkooltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, basilicum, bloem, bloemkool, boter, ei, geelwortelpoeder, nigellazaad, olijfolie, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, wit sesamzaad, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Ravioli all'osso buco - Kalfsschenkelravioli

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, ei, eierpastadeeg, kalfsbouillon, kalfsschenkel, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rozemarijn, saffraan, salie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kastanjeflensjes met een vulling van paddenstoelen en radicchio

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, ei, extra vergine olijfolie, kastanjemeel, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, portobello, radicchio, sjalot, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Schaapsbitterballetjes met yoghurtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, dikke yoghurt, eiwit, frituurolie, kaneel, knoflook, komijn, lamsbouillon, laurier, olie, paneermeel, peterselie, rozemarijn, schapenpoulet, tijm, tomato frito, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Basisrecept uit Trattoria:

Kruidenpasta

Ingrediënten:
00-bloem, bloem, ei, kruiden, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Maccheronitimbaal 'de tijgerkat'

Ingrediënten:
bechamelsaus, beenham, bleekselderij, bloem, boter, ei, kaneel, kippenlever, kippenpoot, knoflook, kwartelei, laurier, maccheroni, marsala, olijfolie, rauwe ham, rode wijn, salami felino, suiker, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige taarten, pasteien en pizza’s / pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Haal meer recepten op...