228 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroensapfruitgroenteknoflookkruidnagellauriermelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnroomrozemarijnselderijsuikertijmtomatenpureeuiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Saumawe - Gevulde varkensmaag

Ingrediënten:
blanke azijn, boter, druivenpitolie, ei, grof zout, knoflooksap, knolselderij, marjolein, peper, peterselie, ui, varkenslende, varkensmaag, varkensnek, vastkokende aardappelen, wortels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / hoofdgerecht uit Van piepers tot pasta:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, bladselderij, boter, knolselderij, kruidenbouillon, laurierblad, peterselie, prei, rookworst, schouderkarbonade, spliterwten, ui en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Coquille met merg gerookte knolselderijbouillon met macadamianoten en lapsang

Ingrediënten:
agar-agar, boter, cayennepeper, coquilles, inktvisinkt, kalfsmerg, kerrie-olie, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, knolselderijbouillon, lapsang thee, macadamianoten, oost-indische kers blad, Oost-Indische kers bloemen, room, xantana, zout en zwarte knoflook

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Bruinebonensoep

Ingrediënten:
boter, bruine bonen, groentebouillon, kerriepoeder, knolselderij, kruidnagel, laurier, runderbouillon, tomatenpuree, ui, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Runderrolletjes

Ingrediënten:
boter, knolselderij, kruidnagel, laurier, olie, peper, peterselie, prei, raviolideeg, runderbloemstuk, runderschenkel, rundersukade, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Steak & kidneypie

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, ei, guinness, kalfsnier, kastanjechampignons, knolselderij, koolrabi, laurier, meiknol, peterselie, sukadelappen, tijm, ui, vleesbouillon en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Drents schapenstoofpotje met wintergroenten

Ingrediënten:
bataten, bloem, boter, kerrie, knolselderij, koolraap, lamsfond, laurier, peperkorrel, prei, schapenpoulet, tijm, ui, winterwortel en witte kool

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Ovenschotel met romige kip

Ingrediënten:
crème fraîche, kaas, kruimige aardappel, kipfilets, boter, knoflooktenen, knolselderij, peper en zout, rode ui, room en spekreepjes

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Büresoup - Boerensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, dragon, gevogeltefond, knakworst, knoflook, knolselderij, laurier, peper, peterselie, prei, rookworst, staatsburger worst, wortel, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

'Winterse' hamburgers

Ingrediënten:
boter, broodjes, chutney, hamburgers, knolselderij, frituurolie, rode ui, sla, wortel, zonnebloem en zout

Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde lamsmagen - manouls lozérien

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, knolselderij, lamsmaag, laurierblad, prei, rauwe ham, ui, verse peterselie, peper, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / hoofdgerecht uit Literalicious:

Carrilladas in Pedro Ximénez

Ingrediënten:
boter, extra vierge-olijfolie, ibérico-varkenswang, knoflook, knolselderij, mosterd, pimientos del piquillo, rode ui, rozemarijn, sherry, tijm en winterwortel

Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Lamspens

Ingrediënten:
boter, knoflooktenen, knolselderij, lamspens, laurierblaadjes, peterselie, puy-linzen, sla, tijm, tomatenpuree, uien, worsten met organen en wortels

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gepekelde lamsborst en komkommersaus

Ingrediënten:
berkenwijn, bot, bruine boter, druivenpitolie, engelwortelzaad, hooi, jeneverbes, kippenglacé, komkommer, korianderzaad, lamsborst, selderijknol, tijm, tijmolie, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

In Meteor-bier gesudderde varkensschenkel

Ingrediënten:
azijn, boter, donker meteor bier, druivepittenolie, jeneverbessen, kalfsfond, kleine aardappelen, knoflook, knolselderij, koolzaadolie, laurier, mini-meiraapjes, mini-worteltjes, peultjes, tomatenpulp, ui, varkensschenkel, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Ovenschotel met lamsvlees en knol- en bleekselderij

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, kaneelstokje, knolselderij, koriander, lamsschouder, melk, olijfolie, peper, runderbouillon, slagroom, spaanse peper, steranijs en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Texels lamsbout met rozemarijn

Ingrediënten:
knolselderij, boter, lamsbotten, lamsbout, laurierblaadjes, olijfolie, prei, rode wijn, bleekselderij, rozemarijn, knoflook, tomatenpuree, ui en winterwortel

Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Malzbier-Kümmel-Sauce - Moutbier-karwijsaus

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bruine suiker, champignons, doorregen spek, geklaarde boter, gladde peterselie, groentefond, ijsklontjes, karwijzaad, knolselderij, laurier, mosterdzaad, moutbier, rode wijnazijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensbotten, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...