128 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapcrème fraîcheeigroentebouillonkippenbouillonlauriermuntolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierozemarijnsjalotslagroomtijmuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzure roomzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Koolrabisalade

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, koolrabi, miniwaterkers, munt, olijfolie, slagroom, sumak, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:

Koude tulband met zilveren sardientjes

Ingrediënten:
bladzilver, citroen, knoflook, olijfolie, peper, rode biet, rode spaanse peper, rode ui, rozemarijn, sardienen, tijm, zout en zure room

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met makreel

Ingrediënten:
briochebroodjes, broodkruimels, chiliflakes, citroen, crème fraîche, dijonmosterd, ei, knoflook, makreelfilet, mierikswortel, munt, rodekool, tafelsuiker, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kalbsragout mit syrischem Spinatknödel / Kalfsragout met Syrische spinazienoedels

Ingrediënten:
citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschouder, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, mild chilipoeder, olie, prei, ras el hanout, room, spinazienoedels, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kalfsvlees / noedels
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Dubbele lamskarbonade met groene pepersaus

Ingrediënten:
champignons, citroenrasp, feta, griekse yoghurt, groene peperkorrels, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, lamskarbonade uit de lende, oud bruin brood, oud witbrood, peterselie, sjalot, tijm, witbrood, zout en zure room

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Paddenstoelenroomsoep - wilde paddenstoelen - dikke toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, cheddar, citroen, cognac, extra vierge olijfolie, bospaddestoel, goudse kaas, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, weidechampignons, witte rijst, zout en zure room

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Aardperentaart met snijbiet

Ingrediënten:
aardperen, citroen, crème fraîche, ei, feta, knoflook, korstdeeg, olijfolie, peper, plantaardige olie, rozemarijn, slagroom, snijbiet en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hopscheuten met gepocheerd ei en carpaccio van portobello's

Ingrediënten:
boter, citroenzest, ei, fleur de sel, hopscheuten, kervel, knoflook, knoflookolie, mosterdblad, mosterdpoeder, mosterdzaad, oude kaas, peper, portobello's, room, sjalot, water, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente / azijn / paddenstoelen
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebackene Kohlroulade - Gebakken koolrollade

Ingrediënten:
boter, champignons, citroenrasp, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, ei, groentefond, half om gehakt, kalfsfond, knoflook, koolzaadolie, maïzena, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, parelgort, peper, peterselie, room, savooiekool, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackener Kabeljau auf orientalischem Kartoffel-Zitronen-Salat / Gebakken kabeljauw op aardappel-citroensalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vis
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Thuis bij Jamie:

Caesarsalade met lekkere kip

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olijfolie, ciabatta, citroen, crème fraîche, extra vierge olijfolie, kippenpoten, knoflook, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, romeinse sla, rozemarijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / avondmaal uit Kook met Jamie:

De lekkerste 'clam chowder'

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloemige aardappelen, citroen, doorregen rookspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, maiskolven, olijfolie, rode spaanse peper, slagroom, tijm, ui, venusschelpen, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Mouclade

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, citroen, eierdooier, groentebouillon, knoflook, laurierblad, mosselen, peterselie, room, saffraan, sjalot, venkelzaad, visbouillon, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Ribstuk met bietjes en mierikswortel

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, balsamicoazijn, bietjes, citroen, crème fraîche, knoflook, marjolein, mierikswortel, olijfolie, rozemarijn, runderribstuk, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Soep van herfstraapjes met geitenkaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, citroen, geitenroomkaas, herfstraapjes, knoflook, melk, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, sumak, ui, zout en zure room

Keuken:
Turks / Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Selderijroomsoep

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, boter, citroen, groene soepselderij, groentebouillon, hazelnootboter, jeneverbessen, jonge spinazie, knoflook, kruidnagels, laurier, peper, steranijs, tijm, ui, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Varkensbuik in amandelmelk

Ingrediënten:
amandelen, amandellikeur, amaretto, citroenrasp, citroenschil, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, slagroom, suiker, varkensbuik, verse tijm, witte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Hartverwarmende kalkoenstoof

Ingrediënten:
bloem, champignons, citroen, ei, kalkoenborst, kippenbouillon, knoflook, muskaatnoot, olijfolie, peterselie, slagroom, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Kalkoen&courgetteburgers met bosui & komijn

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, citroen, courgette, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, kalkoengehakt, knoflook, koriander, munt, olijfolie, sumak, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...