268 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdroge witte wijneigroentekippenbouillonknoflooklaurierlaurierbladmelknootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreiroomsjalotsuikertijmtomatenpureeuizout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Worteltaart

Ingrediënten:
aardappel, aardappels, amandelmeel, bakbanaan, banaan, bosui, bosuitjes, eieren, kaas, boter, honing, kokosmeel, kokosmelk, kokosolie, meel, roomboter, suiker, water, winterwortels, wortel, wortels en zout

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

zwezerikkroketten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, ei, frituurolie, laurierblad, melk, paneermeel, prei, ui, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik met champignons en sjalotten

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, koffieroom, laurierblad, olijfolie, prei, sjalot, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Varkenspasteitjes - pork pies

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, eigeel, gemalen foelie, laurierblad, melk, mirepoix, patentbloem, reuzel, salie, ui, varkensbuik, varkenspoot, varkensschouder, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei / feestdagen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kalfstong en kalfsborst, ossenstaart en ossenbouillon

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babyknolselderij, bleekselderij, boter, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, kalfsborst, kalfstong, kippenbouillon, kippengelei, ossenstaart, prei, rode wijn, tijm, ui, water, waterkers, wortel, zittauer-uien, zout en zuring

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zonnevisfilets in bechamel - filetti di san pietro

Ingrediënten:
bechamelsaus, bleekselderij, boter, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde paddenstoelen, olijfolie, peper, sjalot, verse bladpeterselie, water, wortel, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Kip en champignon pies - chicken & mushroom pies

Ingrediënten:
biologische kip, bleekselderij, bloem, boter, champignon, eigeel, kip, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, peperbolletjes, ui, verse dragon, verse peterselie, water, wortel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Picknickvleespastei met ei - derby picknick pie with eggs

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eigeel, gemalen foelie, gerookt spek, ham hock, laurierblad, melk, patentbloem, prei, reuzel, ui, varkensbuik, varkensham, varkensschenkel, varkensschouder, verse peterselie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Linzensoep - shouraba il addis

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gedroogde linzen, gemalen komijn, gemalen piment, lamsbouillon, mergpijp, olijfolie, peper, rabarber, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Felix Wilbrink - Familierecepten

Diner / voorgerecht uit Familierecepten:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
boter, foelie, kruidnagel, madeira, ossenstaart, peperkorrel, selderij, uien, water, worcestersaus, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Haas, hout en beukennootjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Ossenstaart met bosbessen

Ingrediënten:
appel, appelbalsamico, bosbessen, bruine boter, citroentijm, croutons, donker bier, druivenpitolie, engelwortelzaad, laurierblad, ossenstaart, rode wijn, schildbladzuring, sleepruim, tuinkers, ui, vlierkappertjes, water, waterkers, wortel, zout en zuringstelen

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / fruit
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kousksi bil ghalmi - Couscous met schapenvlees

Ingrediënten:
aardappelen, couscous, gemalen rozenblaadjes, gezouten boter, harissa, kaneelpoeder, kardoenstengels, kikkererwten, koolraapjes, olijfolie, paprikapoeder, schapenvet, tomatenpuree, ui, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Tunesisch
Soort:
schapenvlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

3 eenvoudige vervangingen voor risotto met paddenstoelen

Ingrediënten:
arboriorijst, bieten, bloemkool, boter, broccoli, doperwt, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, koolraap, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peultjes, portobello, risotto, rondkorrelrijst, saffraan, shiitake, sperziebonen, sugarsnaps, ui, water, witte wijn, wortel, wortelgroenten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Worteltaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, gemberpoeder, kaneel, kardemom, kruidnagelpoeder, margarine, marsepein worteltjes, pistachenoten, poedersuiker, suiker, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Rundvlees met kastanjes - roast-beef con le castagne

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, gedroogde kastanjes, olijfolie, peper, runderlende, slagroom, ui, verse rozemarijn, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Haal meer recepten op...