Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapeigemalen komijngembergroentebouillonkaneelknoflookkokosmelkkomijnkorianderzaadkurkumalimoenoliepeperpeterselierode paprikasuikertomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit A propos bistro:

Omelet met kuit en citroengras

Ingrediënten:
boter, citroengras, ei, garnalen, koriander, olijfolie, poutargue, sjalot en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Avocadosoep met ceviche-zalm

Ingrediënten:
avocado, chilivlokken, citroen, extra vierge olijfolie, groentebouillon, knoflook, koriander, sjalot en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rauwe salade & zuringdressing

Ingrediënten:
citroen, gember, klaverzuring, knoflook, koolrabi, koolzuurhoudend water, koriander, lichtbruine basterdsuiker, maanzaad, mineraalwater, molsla, olijfolie, sint-jakobsschelp, sjalot, suiker, witte banyulsazijn, zout, peper en zout en zuring

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch uit Noedels:

Noedelsoep met ribkarbonade en citroengras

Ingrediënten:
bladsla, chilisaus, citroengras, garnalenpasta, komkommer, koriander, lente-ui, nuoc mam, plantaardige olie, ribkarbonades, rijststokjes, rundernaborst, sjalot, tomatenpuree, vissaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Massaman kerriepasta - nam prik gaeng massaman

Ingrediënten:
citroengras, galanga, gedroogde chilipepers, gemalen kaneel, kha, knoflook, komijn, korianderpoeder, kratiem, olie, pak chee pon, prik chee fa haeng, bergamotschil, sjalot, steranijspoeder, ta krai en ui

Keuken:
Thais
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pasteis de bacalhau

Ingrediënten:
aardappel, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentesaté

Ingrediënten:
aubergine, champignons, citroensap, donkere basterdsuiker, gele paprika, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, koriander, limoensap, melk, olie, olijfolie, pindakaas, rode paprika, rode peper, sjalot, tomatenketchup en zilverui

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Snelle witte bonen à la pangang

Ingrediënten:
ananas, kippendij, komijn, koriander, peper, gerookt paprikapoeder, plantaardige olie, rode paprika, sambal oelek, sjalot, taugé, witte bonen in tomatensaus en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Christian Fielden en Marielle van Spronsen - 5 - Topkoks voor thuiskoks

Recept uit 5 - Topkoks voor thuiskoks:

Céviche van tonijn

Ingrediënten:
agaragar, asperge, citroen, citroengras, gember, knoflook, koriander, limoen, mayonaise, olijfolie, radijs, sjalot, suiker, sushiazijn, tonijn en tuinkers

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pikante kidneybonen met gedroogde pruimen

Ingrediënten:
appaloosabonen, balsamicoazijn, borlottibonen, boter, edamamebonen, gedroogde pruim, kidneybonen, koriander, olijfolie, peper, pintobonen, sjalot, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Soep van bruine bonen

Ingrediënten:
bouillon, bruine bonen, gemalen chilipeper, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, sjalot, verse koriander en verse peterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Gegrilde entrecote met chimichurri

Ingrediënten:
chimichurrisaus, entrecotes, extra vierge olijfolie, jalapeñopeper, knoflook, koriander, oregano, bladpeterselie, rode wijnazijn, sjalot en zeezout

Soort:
rundvlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Kleine komkommers met harissa en hummus

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, fetakaas, groene asperge, harissa, hummus, kikkererwt, komkommer, koriander, marjolein, munt, sjalot, sushi azijn en yoghurt

Soort:
salade / groente
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Lunch / bijgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Bietenfalafel

Ingrediënten:
bloem, citroensap, extra vierge-olijfolie, griekse yoghurt, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, peterselie, pitabroodje, plantaardige olie, rode biet, sjalot, slablaadjes, tahin, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en wortel

Haal meer recepten op...