wild

Zoek naar wild in uw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Wildragù met pappardelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, bouillon, extra vierge olijfolie, haas, hertenbout, knolraap, konijn, laurier, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, sinaasappel, tijm, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Boerenkonijn met boerencider - lapereau de campagne au cidre fermier

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerencider, bouquet garni, eidooier, emmentaler, goudrenet, groene kool, knolselderij, konijn, melk, peper, prei, rode ui, room, sjalot, verse bieslook, verse kervel, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijnenbouten met gebakken banaan

Ingrediënten:
bananen, gemalen kokos, gemberwortel, kerriepoeder, kokosmelk, konijnenbouten, peper, room, rozijnen, suiker, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Coniglio alla cacciatore - Konijn van de jager in rode wijn en knoflook

Ingrediënten:
amandel, kippenbouillon, knoflook, konijn, olijfolie, oregano, rode wijn, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bapao van Brabantse hazenpeper met rode koolsambal

Ingrediënten:
aalbessengelei, bloem, brooddeeg, hazenvoorloper poten, jeneverbes, kandijsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, prei, pure chocolade, rode koolsambal, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Aziatisch / Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Konijn met honing en citroen met briljante orgaanspiesjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cheddar, citroen, colman's mosterdpoeder, gedroogde spaanse peper, gemalen piment, gerookt dooregen spek, goudse kaas, honing, knoflook, konijn, nootmuskaat, olijfolie, peper, tijm, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Wildzwijnsragout

Ingrediënten:
bittere chocolade, bouquet garni, bramenlikeur, doorregen rookspek, girolles, kalfsfond, kirsch, knoflook, krieltjes, olijfolie, rode wijn, sjalot, wildzwijnsschouders en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Cinghiale - Everzwijn

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, salie, witte wijn en zwijnenlende

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Haas à la royale

Ingrediënten:
bardeerspek, bruine rum, foie gras, haas, kalfsvlees, knoflook, olie, rode wijn, sjalot, ui, varkensnek, vetspek en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Konijn met knoflook - conejo al ajillo

Ingrediënten:
knoflook, konijn, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lapin aux olives - Konijn met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peper, picholine-olijven, bladpeterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Haas a la Royale, sauce Royale

Ingrediënten:
haas en sauce royale

Soort:
wild
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Hazenbout met cranberrycompote

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, cranberrycompote, hazenbouten, mosterd, peper, slagroom, tl geraspte citroenschil, verse tijm, wildfond, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wild zwijnkop

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, ei, foie gras, kalfsvlees, kaneel, kop van een wild zwijn, jong, kruidnagel, nootmuskaat, peper, peterselie, salpeter, sjalot, tartaarsaus, truffel, ui, varkensvlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas- of konijnstoofpot

Ingrediënten:
magere bacon, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, croutons, haas, konijn, olijfolie, peperkorrels, peterselie, rode landwijn, sjalot, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Hertenleverpaté

Ingrediënten:
bacon, boter, cognac, ei, hertenlever, sjalot, varkensnekvlees en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Wildzwijnshaas met appelstroopsaus, aardappelpuree en spruitjesstamppot

Ingrediënten:
appelstroopsaus, bloemige aardappel, boter, foelie, melk, nootmuskaat, olie, rode wijn, spruitjes, wildzwijnshaasjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Reebiefstuk met veenbessensaus en knolselderijmousse

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, foelie, honing, kaneel, knolselderij, laurier, perssinaasappel, piment, reebiefstukken, slagroom, veenbessen, volle melk, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hazenpeper met eigen jus, kruidkoek, spekjes en boerenkoolstamppot

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boerenkool, boter, hazenbouten, jeneverbes, kruidkoek, kruidnagel, laurier, mager rookspek, olijfolie, rode wijn, sjalot, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas in roomsaus

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, bouquet garni, cayennepeper, champignons, cognac, double cream, haas, maïzena, peperkorrels, sjalot, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gebraden hertenrug

Ingrediënten:
boter, hertenrug, jeneverbes, kruidnagel, laurier, olie, peper, peperkorrels en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons en aardappelen in donker bier

Ingrediënten:
aardappel, bloem, donker bier, flespompoen, hertenworstjes, knolraap, laurier, maïzena, mosterd, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui, worcestersaus en wortel

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Reemedaillons

Ingrediënten:
olie, peper, reerugfilet, rookspek, vet spek, wildfond en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
wild
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Conejo al "jas" - Boterzacht konijn met cognac en wortels

Ingrediënten:
amandelen, cognac, knoflook, konijn, olijfolie, tomaat, ui, wild, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
wild