wild

Zoek naar wild in uw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Everjongcarré met kweepeer, witte kool en karwij

Ingrediënten:
boter, bouillon, bruine fond, carré van jong everzwijn, fleur de sel, karwij, kweeperen op siroop, peper, pinot noir en vieille prune

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

konijn met notensaus

Ingrediënten:
amandelen, gemalen komijn, hazelnoten, knoflook, konijnfilet, olijfolie, oud witbrood, saffraandraadjes, sherry, sherryazijn, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Balkenbrij van wild zwijn en bramen

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, paddestoelen, peper, rietsuiker, rozijnen, spekblokjes, water, wilde bramen, wildfond, wildkruiden, wild zwijnsvlees en zout

Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Stroganoff van hertenvlees en wilde paddenstoelen voor twee geluksvogels

Ingrediënten:
augurk, bladpeterselie, boter, brandy, citroen, crème fraîche, extra vierge olijfolie, paddestoel, hertenbiefstuk, knoflook, rode ui, witte rijst, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / voorgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Wildpaté met groentecirkels

Ingrediënten:
prei, sperziebonen, wildpaté en winterwortel

Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wildzwijnsfricandeau met kersen, tuinbonen en tripmadam

Ingrediënten:
boter, kersen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tripmadam, tuinbonen, vleesbouillon, wildzwijnsfricandeau en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes in espagnolesaus

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, champignons, hertenworstjes, ketchup, knoflook, maïzena, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sherry, tijm, tomaat uit blik, ui en worcestersaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Reerug uit de Hardt ingewreven met vijf soorten peper

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, balsamicoazijn, bieslook, boter, fleur de sel, hazelnootolie, jeneverbessen, knoflook, laurier, peper, pepermengsel, reerug, tijm, wildfond en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Reerug uit de Hardt ingewreven met vijf soorten peper

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, balsamicoazijn, bieslook, boter, fleur de sel, hazelnootolie, jeneverbessen, knoflook, laurier, melange van 5 soorten peper, peper, reerug, tijm, wildfond en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Hazenpeper - lepre in civet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, haas, knoflook, laurierblaadje, rode wijn, spek, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Warme ballotine van konijn met truffel, marlouskes en groene asperges

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gevogeltefond, groene asperge, konijnenfond, konijnenlever, konijnenrug, konijnenvlees, konijn-niertjes, room, sjalotje, truffel, truffeljus, witte wijn en zilveruitjes

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gepocheerde konijnenrugfilet, gegratineerde prei, raviol gevuld met ui en truffel, romige rozemarijnsaus

Ingrediënten:
castric, eidooier, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gevogeltefond, jonge prei, konijnenfond, konijnenkarkas, konijnenparure, konijnenrug, limoensap, olijfolie, pastabloem, patentbloem, rode biet, room, rozemarijn, sjalot, truffel, ui en witte wijn

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gevulde konijnenrugfilet op licht gebakken witte en groene asperges, jus geparfumeerd met dragon, geserveerd met gefrituurde kruidenricotta

Ingrediënten:
bloem, ei, gerookt spek, gevogeltebouillon, groene asperge, jeneverbes, konijnenrug, laurier, parmezaanse kaas, ricotta, selderie, ui, varkensnet, verse dragon, verse peterselie, verse tijm, witte asperge, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Hertenragout met bessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cranberries, hertebout, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, port, rodebessengelei, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, veenbessen, wildfond, wortels, zout en zwarte bessen

Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Hertevlees in wildroomsaus

Ingrediënten:
braadboter, cantharel, hertenvlees, jeneverbes, laurierblad, peper, room, ui, verse rozemarijn, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Reemedaillons met kiwi

Ingrediënten:
boter, braadjus, cognac, jeneverbes, kiwi, peper, reerugfilet en room

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gekonfijt konijn met dragon en eekhoorntjesbrood op zuurkool, hete bliksem met een schuimige jus van mosterd

Ingrediënten:
aardappel, doyenne du comice peer, eekhoorntjesbrood, ganzenvet, gerookt spek, gevogeltebouillon, granny smith appel, grove mosterd, knoflookteen, konijnenbout, peper, room, sjalotje, verse dragon, zeezout, zout en zuurkool

Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Hert, ree of wild zwijn "Gran Veneur"

Ingrediënten:
wild, double cream, maïzena, peperkorrels, peterselie, poivradesaus, ui, vet spek, witte bourgogne en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gesmoord konijn met rozemarijn - coniglio arrosto al rosmarino

Ingrediënten:
boter, knoflook, konijn, olijfolie, peper, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Rabbit Shoulder Sous Vide

Ingrediënten:
konijnschouder

Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Rehrücken "Baden-Baden" - Reerug "Baden-Baden"

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, gesauteerde cantharellen, jeneverbessen, peper, reerug met bot, saus baden-baden, sinaasappelrasp, vossenbessen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Hirschrücken unter der Walnusskruste mit Dörrpflaumen - Hertenrug met een walnootkorst en gedroogde pruimen

Ingrediënten:
appel, boter, distelolie, gedroogde pruimen, groentefond, hertenrug met bot, jeneverbessen, knolselderij, madeira, peper, peperkorrels, rode wijn, runderfond, sinaasappel, tomatenpuree, ui, walnootkorst, wildfond en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd wild zwijn

Ingrediënten:
caroenum, garum, komijnzaad, honing, liquamen, passum, peper, spek, varkensnet, wild zwijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
wild