wild

Zoek naar wild in uw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Wildzwijngehaktballen met peperkoeksaus

Ingrediënten:
geklaarde boter, jeneverbessen, krulpeterselie, olie, oud witbrood, peper, peperkoeksaus, prei, ui, wildzwijngehakt, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Konijn met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, rode peper, rozemarijn, ui, winterwortel en wortel

Soort:
wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Hertenentrecote met walnootkorst en pepersaus

Ingrediënten:
bakvet, hertenrug, peper, pepersaus, walnootkorst en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding voorbereiding konijn

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, konijn, laurier, rozemarijn, salie, tijm, venkel, water en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gebakken reebout met jeneverbessaus

Ingrediënten:
jeneverbessaus, olie, peper, reebout en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

In de pan gebraden hert met een gratin van romige aardappel en knolselderij

Ingrediënten:
aardappelen, boter, hertenbiefstuk, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, rode wijn, rozemarijn, salie, slagroom, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Reebiefstukjes "excelent"

Ingrediënten:
boter, engelse kerrie, jeneverbessen, kalfsleverpastei, peperkorrels, peterseliewortel, pistaches, reebiefstuk, rode bordeauxwijn, sinaasappelrasp, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Konijn in riesling

Ingrediënten:
bloem, boter, konijn, plantaardige olie, riesling, sjalot, slagroom en spaghetti

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

E.F.R.

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bouillon, citroen, ei, frituurolie, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rozemarijn, tijm, wild konijn, witbrood, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden hertfilet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, hertenfilet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, moesappel, olijfolie, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, ui, vleesbouillon, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Konijnenrug in olijvengelei en balletjes van tapenade - ràble de lapereau en gelée d'olive et quenelle de tapenade

Ingrediënten:
gevogeltebouillon, konijnenrug, olijfolie uit nyons, tapenade, verse rozemarijn, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Everzwijnfilet met gemengde champignons

Ingrediënten:
appel-perenstroop, champignons, everzwijnfilet, peper, vetstof, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hazenrug met witte wijn en jenever

Ingrediënten:
boontjes, gerookt spek, hazenrug, jenever, mosterd, peper, sjalotten, suiker, vetstof, wildfond, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hazenrug met kaassaus

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, cognac, hazenrug, kaas, peper, rode port, room, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Reebokbiefstuk met kersen

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, kersensap, kriekbier, ontbijtkoek, ouwewijvenkoek, peper, reebiefstuk, wildfond, zout en zure kersen

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hazenrug met witloof

Ingrediënten:
citroen, gemberwortel, hazenrug, peren, preischeuten, rode wijn, rozijnen, sjalotjes, suikersiroop, tijm, vetstof en witloof

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hazenfilet met boschampignons

Ingrediënten:
bieslook, bosbessenconfituur, boschampignons, hazenfilet, maïszetmeel, peper, rode port, rode wijn, rodewijnazijn, sjalotjes, vetstof, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Geschmortes Kaninchen mit Kümmel und Senf - Gesmoord konijn met karwijzaad en mosterd

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, droge witte wijn, gevogeltefond, grove mosterd, karwijzaad, konijnenbouten, konijnrug, konijnschouder, olijfolie, parelui, peper, rozemarijn, salie, slagroom, tijm, tomaten, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Hertengebraad - carne de ciervo asada

Ingrediënten:
brandewijn, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, reuzel, rode wijn, schouder van hert, ui, verse marjolein, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met cumberlandsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, cranberry's, gember, hertenfilet, jeneverbessen, knoflook, kruidnagelpoeder, mosterdpoeder, olijfolie, rode port, sinaasappel, sjalotjes, suiker, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met vijgencompote

Ingrediënten:
citroen, hertenfilet, peper, rode port, sinaasappel, suiker, vetstof, vijgen, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte gele bieslook met gemarineerde hertenbiefstuk (Jiu Huang Lu Rou Si)

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bouillon, chilipeper, chinese bieslook, chinkiangazijn, gember, hert, olie, shaoxing-rijstwijn en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hazenpeper met jeneverbes

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, haas, jeneverbes, karnemelk, laurier, paddestoelen, peper, prei, rode port, rode wijn, shiitake, slagroom, ui, wildbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht uit Polpo:

Terrine van konijn, salie & abrikozen

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, extra vierge-olijfolie, frisee, gedroogde abrikozen, gelatine, knoflook, konijn, marsala, salie, sjalot, toast, ui, wortel, zoutflakes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild