wild

Zoek naar wild in uw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit  - Olivenöl special

Diner / hoofdgerecht uit Olivenöl special:

Rehrücken mit kandierten Zitrusfrüchten - Reerug met gekonfijt citrusfruit

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Boerenkonijn met boerencider - lapereau de campagne au cidre fermier

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerencider, bouquet garni, eidooier, emmentaler, goudrenet, groene kool, knolselderij, konijn, melk, peper, prei, rode ui, room, sjalot, verse bieslook, verse kervel, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Olivenöl special

Diner / hoofdgerecht uit Olivenöl special:

Kaninchenkeule mit Peperonata - Konijnenbout met peperonata

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Hertenkoteletten met eekhoorntjesbrood - hirschkoteletts mit steinpilzen

Ingrediënten:
boter, citroensap, eekhoorntjesbrood, hertenkotelet, jeneverbes, madeira, olie, wildfond, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Coniglio alla cacciatore - Konijn van de jager in rode wijn en knoflook

Ingrediënten:
amandel, kippenbouillon, knoflook, konijn, olijfolie, oregano, rode wijn, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bapao van Brabantse hazenpeper met rode koolsambal

Ingrediënten:
aalbessengelei, bloem, brooddeeg, hazenvoorloper poten, jeneverbes, kandijsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, prei, pure chocolade, rode koolsambal, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Aziatisch / Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Wild medaillons

Ingrediënten:
doorregen rookspek, olie, peper, reerugfilet, spek, wildfond en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Liebre con lentejas - Gestoofde haas met linzen

Ingrediënten:
bloem, bruine linzen, cognac, groene paprika, haas, hazenbloed, hazenlever, kippenlevers, knoflook, kruidnagels, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, quindillapaprika, rode wijnazijn, sjalot, tijm, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Hertebiefstukrolletjes

Ingrediënten:
crème fraîche, groene paprika, groene peperkorrels, hertebiefstuk, olie, rodewijnazijn, scherp paprikapoeder, ui, verse peterselie, vet spek, wildbouillon, zoetzure augurk en zout

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Hertenbout in een saus van wijnazijn - poêlée minute de cerf au vinaigre de Reims infusée au genièvre

Ingrediënten:
boter, hertenbout, hertenvlees, jeneverbes, laurierblad, olie, sjalot, slagroom, tijm, peper, wijnazijn uit reims, wildfond en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijnenbout met kokosnoot

Ingrediënten:
banaan, boter, gemalen kokos, gember, kandijsuiker, kerriepoeder, kokosmelk, konijnenbout, room, roomboter, rozijnen, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Tournedos van konijn

Ingrediënten:
boter, ei, grove limburgse mosterd, kalfsgehakt, konijnenrug, peper, room, vetspek, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Tam konijn met kerrie

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kerrie, kippenbouillon, konijn, pilafrijst, room en ui

Soort:
wild
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hele gebraden hazenrug met cognacpepersaus

Ingrediënten:
boter, cashewnoten, cognac, groene peperkorrels, hazenrug, olie, peper, room, sjalot, spruitjes, tomaat, witte druif en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Haas in tomatensaus

Ingrediënten:
boterolie, brandewijn, doorregen spek, haas, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, rode wijnazijn, tarwebloem, tijm, tomatenpuree, water, wildbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Civet de sanglier - Ragout van wild zwijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, rode wijnazijn, ui, wild zwijnschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Hertenkotelet in rode-wijnsaus - venison chops in red wine sauce

Ingrediënten:
frambozen-bessengelei, hertenkotelet, jeneverbes, laurierblad, olijfolie, rode wijn, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, sjalot, verse tijm, peper en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemsbout in wijnsaus - gamsschlegel in weinsauce

Ingrediënten:
boter, gemsbout, laurierblad, meel, peperkorrels, rode wijn, soepgroenten, salie, vet spek en wild

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Konijn met cantharellen en mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, cantharel, duinkonijn, knoflook, laurier, peper, port, room, sjalot, tijm, wildglace, witte wijn, zaanse mosterd en zout

Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde haasfilet in Madeirasaus - gefüllte hasenfilets in madeira-sauce

Ingrediënten:
boter, champignon, citroenschil, demi-glace, hazenfilet, knoflook, madeira, meel, sjalot, tomatenpuree, verse peterselie, vet spek, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Reefilet met couscous, peer, druif en braam

Ingrediënten:
afsnijdels van ree, champignon, citroen, couscous, fijn zeezout, jeneverbes, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, peer, reefilet, rode port, rode ui, rode wijn, roomboter, steranijs, sushiazijn, ui, verse bieslook, verse bramen, verse tijm, vers laurierblaadje, vijfkruidenpoeder, wildbouillon en witte druiven

Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde relmuis

Ingrediënten:
asafoetida, garum, pijnboompitten, relmuis, relmuizengehakt en varkensgehakt

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Terentijnse zwijnenham

Ingrediënten:
garum, knoflook, laurier, laurierbes, olijfolie, peper, rode wijn, wijnruit, zeewater, zout en zwijnenham met huid

Keuken:
Romeins
Soort:
wild