54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembonenchocoladeeifruitgranengroenteknoflookkoffienotenolijfoliepeperpittensuikeruivisvleeswaterzadenzoutzuivel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Recept uit De Zilveren Lepel:

Aardappels die wachten tot ze truffels worden

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eierdooier, eiwit, fijne kristalsuiker, gemalen hazelnoten, grof zeezout, koffieroom, melk, vanillestokje, vastkokende aardappel, witte chocolade, witte truffel en zwarte zomertruffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / soufflé / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Visschotel

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, champignon, citroen, groentebouillon, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, kookroom, melk, peterselie, garnaal, snapperfilet en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Shepherd's pie vs milkman's pie

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, citroen, goudse kaas, john smith's, kalfsgehakt, kastanjechampignons, kippenbouillonblokje, kookroom, laurier, melk, olijfolie, tijm, ui, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Marije Sietsma, Werner Drent en Helga de Graaf - Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten:

Doe-alsof-sorbet van drie kleuren bietjes en krokante spekjes

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gele biet, gemberpoeder, gezouten roomboter, groentebouillon, kerriepoeder, peper, rode biet, roomboter, rozemarijn, spekreepjes, suiker, volle melk, witte biet, zoete appel en zout

Soort:
stamppot / vlees / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Aardappelkoekjes gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Zalige vispastei met erwten

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, citroen, diepvrieserwten, engelse mosterd, extra belegen goudse kaas, garnalen, halfvolle melk, olijfolie, spinazie, ui, witvisfilet, wortel en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Vispastei met curry

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bladspinazie, boter, citroen, curryblaadjes, ei, fenegriekzaad, garnalen, gember, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, kurkuma, melk, mosterdzaad, rode peper, rogvleugels, schelvis, spaanse peper, spinazie, tomaat, tongschar, trostomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Het Beste Uit Frankrijk:

Sint Jakobsschelpen

Ingrediënten:
aardappel, belegen cheddar, bloem, boter, citroen, dille, melk, room, sint-jakobsschelp, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Machtige Griekse moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, citroen, ei, feta, gedroogde oregano, gehakt, tomaat, halfvolle melk, kefalotyri, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, pecorino, rode wijn, rozemarijn, salie en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Custardtaart

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, citroenschil, ei, eidooier, kaneelstokje, melk, reuzel en vanille-essence

Keuken:
Cajun
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Bloody Mary-rundvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroen, extra vierge olijfolie, halfvolle melk, kruimige aardappels, laurier, mierikswortel, olijfolie, passata di pomodoro, port, rode ui, rozemarijn, runderborststuk, tabasco, wodka en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken runderlever met gebakken uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroenolie, citroenrasp, kruimige aardappel, lever, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rodewijnazijn, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Schorseneren met eierbottarga

Ingrediënten:
citroen, eierbottarga, geklaarde boter, groente, laurier, melk, peper, rodebietenblad, schorseneren en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Hollandse Noordzeeschol met limoen, koolrabi, licht gerookte aardappelspinaziepuree, een salade van lamsoortjes en jus van dille

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, crème fraîche, dille, fleur de sel, gemalen zwarte peper, gevogeltefond, knoflook, koolrabi, kruimige aardappel, lamsoor, limoenrasp, maïzena, melk, olijfolie, peper, rode ui, roomboter, scholfilet, spinazie, sushi-azijn en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Zoete kaastaart

Ingrediënten:
aardappelmeel, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, ei, magere kwark, margarine, melk, paneermeel, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Diner / nagerecht uit The big green egg book:

geroosterde witte chocolade met sinaasappel dille en pistache

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, agar-agar, appelsap, bakpoeder, beurre noisette, bloem, citras, citroen, citroengras, dille, ei, gelatine, geleisuiker, limoen, melk, pistache-olie, pistaches, room, sinaasappel, suiker, water, witte chocolade en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Haal meer recepten op...