39 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliecitroengrascitroenraspcitroenschilgemalen komijngemberknoflookkokosmelkolieolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipepersjalotsojasaustahinuivruchtensapwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroenaardappeltjes met koriander

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kip, tahinyoghurt en rode chilipeper

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Lamskotelet met citroen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, honing, knoflook, korianderpoeder, lamskotelet, olijfolie, rode chilipeper, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Citroen-lamskoteletten

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gemalen koriander, honing, knoflook, lamskotelet met bot, olijfolie, rode chilipeper, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Zalmforel met bulgurtartaar, salsa van ingemaakte citroen en aardperenchips

Ingrediënten:
aardperen, bulgur, citroensap, gemalen piment, groene olijven, grof zeezout, ingemaakte citroenen, komijnzaad, korianderzaad, limoen, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, sjalot, zalmfilet, zalmforel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen

Ingrediënten:
brood, bulgur, burger, hamburgers, chiazaad, citroensap, curry, eieren, granen, groenten, ingelegde citroen, jam, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, kruidenpasta, noten, paddenstoelen, palmolie, paneermeel, peterselie, peulvruchten, pindakaas, prei, sesamzaad, specerijen, suiker, tarwe, ui, vet, vlees, vleesvervanger, wortel, zaden en zeezout

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kefta-tajine met snijbiet of boerenkool

Ingrediënten:
boter, bouillon, cayennepeper, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, gemberpoeder, lamsgehakt, marokkaans brood, peper, rode chilipeper, rundergehakt, saffraanpoeder, turks brood, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Derbali - Kruidige Noord-Afrikaanse stoofpot van pens

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gemalen kaneel, gemalen karwijzaad, gemalen koriander, gezouten citroen, harissa, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Falafel met hummus, kikkererwten en tahinsaus recept - Food and Friends

Ingrediënten:
bosuitjes, cayennepeper, chilivlokken, citroen, citroenen, citroensap, knoflook, gedroogde kikkererwten, gele erwten, gemalen komijn, noten, hummus, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, neutrale olie, olijfolie, paprikapoeder, bladpeterselie, rode chilipeper, vruchtensap, tahin, knoflook, gemalen komijn, zout, tuinbonen, versgemalen zwarte peper, water en zout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Falafel met hummus, kikker-erwten en tahin

Ingrediënten:
bosuitjes, cayennepeper, chilivlokken, citroen, citroenen, citroensap, knoflook, gedroogde kikkererwten, gele erwten, gemalen komijn, noten, hummus, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, neutrale olie, olijfolie, paprikapoeder, bladpeterselie, rode chilipeper, vruchtensap, tahin, knoflook, gemalen komijn, zout, tuinbonen, versgemalen zwarte peper, water en zout

Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Chermoula

Ingrediënten:
citroensap, ingelegde citroenschil, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode chilipeper, saffraanpoeder, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van gepofte gele en rode biet

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, fleur de sel, gele biet, gember, sesamzaad, grof zeezout, koriander, rode biet, rode chilipeper, rode ui, sesamolie en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marokkaanse gekruide olijven

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gemalen komijn, ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, olijven, rode peper, rode pepervlokken, sinaasappelschil, verse koriander en verse peterselie

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Tonijn met chermoula

Ingrediënten:
chilipeper, citroen, citroensap, komijnzaad, olie, paprikapoeder, peper, knoflook, verse koriander en zout

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met paksoi en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paksoi, paprikapoeder, pijnboompitten, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met sperziebonen

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, sperziebonen, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gemarineerd klapstuk

Ingrediënten:
chilipeper, citroenrasp, citroensap, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, gerookt paprikapoeder, honing, kardemompeulen, knoflook, kruidnagels, olijfolie, paprikapoeder, runderklapstuk, steranijs en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met rode paprika en amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...