279 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbasilicumbloembotercitroensapfruitgembergroenteknoflooklaurierolieolijfoliepeperpeterselieselderijtijmtomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Bleekselderij-tomatenchutney

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, kruidnagel, mosterdzaad, peper, pimentkorrels, suiker, tomaat en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tomaten -paprikasaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, groentebouillon, groentebouillonblokje, knoflook, olijfolie, oregano, rode paprika, sojasaus, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree, tomatensaus, ui, worcestershiresaus en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Ketchup zonder tomaten

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine suiker, cayennepeper, ciderazijn, gele paprika, inmaakkruiden, knoflook, limoensap, neutrale olie, rode biet, rode paprika, tomatenpuree, ui, wortels en zout

Keuken:
Europees / Indisch / Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met tomaat en saffraan

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraanpoeder, selderijblad, soepkip, suiker, tomaten, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kikkererwtensoep met tomaten en brood

Ingrediënten:
basilicum, basilicumpesto, bleekselderij, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kikkererwten, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, pomodori uit blik, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, winterwortel, witte wijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jurino

Recept van Antilliaans Eten:

Chutney van groene tomaten

Ingrediënten:
azijn, gedroogde dille, groene paprika, groene tomaten, komijnpoeder, mosterd, rode paprika, bleekselderij, suiker, uien, zout en zwarte peper

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Aubergine met tomaten en olijven - caponata

Ingrediënten:
bleekselderij, gele aubergine, groene olijven, kappertjes, olijfolie extra vergine, plantaardige olie, suiker, tomaat, versgemalen zwarte peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

schotel van witte bonen en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, fasolia gigantes, gedroogde oregano, gedroogde tijm, gladde peterselie, knoflook, kristalsuiker, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, tomaten uit blik, uien, water, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Pittige tomatensaus met artisjokken en zongedroogde tomaten

Ingrediënten:
artisjokhart uit blik, basilicum, bleekselderij, groene spaanse peper, groentebouillon, groentebouillonblokje, knoflook, olijfolie, oregano, sojasaus, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree, tomatensaus, ui, worcestershiresaus, wortel en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Bigoli met cognac

Ingrediënten:
bigoli, bleekselderij, boter, cognac, olijfolie, suiker, tomaat en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Bijgerecht uit Polpo:

Caponata

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, extra vierge-olijfolie, kappertjes, knoflook, kristalsuiker, rode ui, rodewijnazijn, tomaat, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Caponata

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, bleekselderij, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn, suiker, tomaat en ui

Soort:
groente
Haal meer recepten op...