40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelmeelbakpoederbeslagbloemcitroenraspcitroenschildilleeifijne kristalsuikerfruitgroentekaneelknoflookmelkolijfoliepeperpeterseliepoedersuikerrumslagroomvruchtensapwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Recept uit De Zilveren Lepel:

Aardappels die wachten tot ze truffels worden

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eierdooier, eiwit, fijne kristalsuiker, gemalen hazelnoten, grof zeezout, koffieroom, melk, vanillestokje, vastkokende aardappel, witte chocolade, witte truffel en zwarte zomertruffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / soufflé / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackener Kabeljau auf orientalischem Kartoffel-Zitronen-Salat / Gebakken kabeljauw op aardappel-citroensalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vis
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Witlofgratin

Ingrediënten:
aardappels, broodkruim, citroen, boter, gruyère, kippenbouillon, suiker, peper, witlof en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Marije Sietsma, Werner Drent en Helga de Graaf - Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten:

Doe-alsof-sorbet van drie kleuren bietjes en krokante spekjes

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gele biet, gemberpoeder, gezouten roomboter, groentebouillon, kerriepoeder, peper, rode biet, roomboter, rozemarijn, spekreepjes, suiker, volle melk, witte biet, zoete appel en zout

Soort:
stamppot / vlees / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! 2 notities

Picknick / brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Zoete aardappeltaart

Ingrediënten:
aardappelen, bakpoeder, boter, citroen, eieren, gemalen amandelen, griesmeel, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Vichyssoise met asperges

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, groene asperges, groentebouillon, prei, slagroom, witte peper, zeekraal en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Aardbeiendessert

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, aardbeien, bloem, boter, citroen, ei, fijne tafelsuiker, frambozenjam en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Surf & turf

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, knoflook, kreeft, kristalsuiker, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, tournedos, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Kersentaart - cherry pie

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, cherry brandy, citroenrasp, kirsch, korstdeegbodem, zure kersen, slagroom en suiker

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Knapperig fruit in citroensaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, banaan, boter, bruine rietsuiker, citroenrasp, citroensap, eierdooier, filodeeg, kiwi, limoensap, mango, poedersuiker en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / koek en gebak
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mokkataart

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, citroenschil, ei, eierdooier, poedersuiker, sterke koffie en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Zwetschgenknödel - Kwetsennoedels

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappels, boter, botersaus, citroenrasp, durumgriesmeel, eidooier, grof zout, kwetsen, poedersuiker, rietsuiker, vanillemerg, verse geitenkaas en zout

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / vegetarisch / noedels
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Trifle met mincemeat en sinaasappel

Ingrediënten:
aardappels, appel, beslag, blanke amandelen, boter, citroenen, cognac, custardvla, dadels, dille, gans, gekonfijte sinaasappelschil, gerookte zalm, kaneel, water, kool, kweeperen, madera, pistachenoga, pudding, rodekool, room, sinaasappel, sinaasappels, suiker, taart, toast, vla en zalm

Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Custardtaart

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, citroenschil, ei, eidooier, kaneelstokje, melk, reuzel en vanille-essence

Keuken:
Cajun
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken runderlever met gebakken uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroenolie, citroenrasp, kruimige aardappel, lever, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rodewijnazijn, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Torta di limone - Citroentaart

Ingrediënten:
aardappelmeel, bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, kristalsuiker, poedersuiker en stregalikeur

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Zoete kaastaart

Ingrediënten:
aardappelmeel, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, ei, magere kwark, margarine, melk, paneermeel, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Diner / nagerecht uit The big green egg book:

geroosterde witte chocolade met sinaasappel dille en pistache

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, agar-agar, appelsap, bakpoeder, beurre noisette, bloem, citras, citroen, citroengras, dille, ei, gelatine, geleisuiker, limoen, melk, pistache-olie, pistaches, room, sinaasappel, suiker, water, witte chocolade en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Haal meer recepten op...