71 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloemboterdroge witte wijneidooierkipkippenbouillonknoflookkruidenlaurierlaurierbladmelknootmuskaatolieolijfoliepepersjalotslagroomuiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Aquarel van asperges en ei

Ingrediënten:
asperge, bier, bladpeterselie, bloem, citroensap, eetbare bloemen, ei, eiwit, extra vergine olijfolie, frituurolie, oude balsamicoazijn, kruiden, witte wijnazijn, zongedroogde tomaatjes op olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd 1 notitie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Maak van de noot een deugd:

Pepernotenpaté

Ingrediënten:
abrikozenlikeur, bruinbroodkruim, citroensap, ei, moesappel, olijfolie, ontbijtspek, pepernoten, peterselie, sinaasappelsap, tijm, ui en varkenslever

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Hamburgers

Ingrediënten:
augurk, citroensap, ei, gorgonzola, goudse kaas, kropsla, mayonaise, olijfolie, peterselie, rode ui, rundergehakt, sesambroodjes, tijm, tomaat, tomatenketchup, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

De uienfamilie

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenwijn, boteremulsie, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, honing, kippenbouillon, laurierblaadjes, look-zonder-look, peterselie, prästost, sjalotjes, tapiocaparels, tijm, uien, witte uien, zittauer-uien en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde tuinbonen met za'atar

Ingrediënten:
citroensap, ei, gedroogde tuinbonen, gigantes, limaboon, olijfolie, peper, peterselie, sumak, tijm, tuinboon, ui, witte boon, za'atar en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip, gebakken

Ingrediënten:
béarnaisesaus, bloem, boter, broodkruim, citroen, citroensap, ei, kip, vrije uitloop, laurier, olie, peterselie, tijm en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Soep & rosti van schorseneer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, fleur de sel, groentebouillon, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, schorseneren, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooier, kalfsschouder, laurierblad, kippenbouillon, room, tijm, knoflook, ui, verse pasta, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Winterbowl met avocadocreme - Variatie met kruidenbrood

Ingrediënten:
avocado, brood, citroensap, ei, olijfolie, peper, pepermix, peterselie, pompoenpitten, roomkaas, tijm, veldsla, witlof, witte wijnazijn, wortel, zeezoutvlokken, zoete grove mosterd, zonnebloemolie en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Kippenpastei

Ingrediënten:
citroensap, ei, ham, kippenlevers, knoflook, ontbijtspek, paprikapoeder, peper, peterselie, port, spek, tijm, uien, varkensspiering en zout

Soort:
vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Kippensoep met kikkererwten en sherry

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, broodkruim, bruine ui, citroenrasp, citroensap, ei, kikkererwten, kippengehakt, kippenkarkas, knoflook, laurierblad, manzanilla, olijfolie, saffraandraadjes, selderij, verse peterselie, verse tijm en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)

Ingrediënten:
blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, eidooier, kalfsschouder, kruidnagel, laurier, olijfolie, peterselie, slagroom, tijm, uien, winterpeen, witte champignons en zilverui

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Salade van spinkrab - salade d' araignée

Ingrediënten:
bouquet garni, cayennepeper, citroensap, ei, grof zeezout, laurierblad, olijfolie, peper, pittige mosterd, spinkrab, verse munt, verse peterselie, verse tijm, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Haas, hout en beukennootjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel

Soort:
wild / gevogelte
Haal meer recepten op...