22 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelappelaugurkbieslookbloemcitroensapcitroenschileiknoflookkorianderzaadlaurierbladoliepeperpeterselieroomtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnzeezoutzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gemarineerde zoetzure vis

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, heilbot, kabeljauw, kerriepoeder, knoflook, koolvisfilet, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, schelvis, suiker, tomaat, ui, witvis, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

sardine escabèche

Ingrediënten:
bloem, chilipepers, citroenschil, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rodewijnazijn, sardines, sinaasappelschil, suiker, ui, venkel, verse rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Portugees / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Haring in remouladesaus

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dragon, ei, mayonaise, olijfolie, peper, peterselie, room, selderijzout, suiker, ui en zoute haring

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lasagne met zalm en pisto

Ingrediënten:
courgette, groene paprika, lasagne, olijfolie, suiker, tomaat, ui, visbouillon, witte wijn, zalmfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Cavatelli - Ricotta pasta

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloem, ei, olijfolie, ricotta, rode wijn, suiker, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Surinaamse bakkeljauw fritta

Ingrediënten:
aardappelen, bakkeljauw, ei, frituurolie, groene peper, knoflook, olie, paneermeel, selderijblad, suiker, tomatenpuree, ui en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bissara met gemarineerde makreel

Ingrediënten:
bissara, citroensap, citroenschil, extra vierge olijfolie, haringfilet, in azijn gemarineerde paddenstoelen, knoflook, korianderzaad, laurier, makreelfilet, peper, rietsuiker, roze peperbessen, saffraantuile, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, venkelknol, witte azijn, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Koude keuken:

Aspergesla "Excelsior"

Ingrediënten:
asperges, dille, gerookte paling, groente, kippenvlees, olie, peterselie, room, sla, suiker, tabasco, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalische Bouillabaisse mit Kaisergranat / Orientaalse bouillabaisse met langoustine

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, citroenschil, cognac, groentebouillon, knoflook, langoustines, lente-ui, noilly prat, olijfolie, orientaalse kruiden voor heldere soep, poedersuiker, saffraandraadjes, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfilet, visfond, witte wijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Makreelescabeche

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, makreel, olijfolie, peper, peterseliestelen, radijs, rode ui, sherryazijn, sinaasappel, suiker, venkelknol, verse bladpeterselie, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zeelt in zoetzure saus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, olijfolie, peper, suiker, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, wittewijnazijn, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Escabeche

Ingrediënten:
bloem, extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, geepfilet, gemalen komijn, groene olijf, knoflook, lente-ui, peper, rode mulfilet, rode ui, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tijm, wijtingfilet, witte wijn, wittewijnazijn, witvisfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Piperade van gebakken tonijn

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, ketchup, knoflook, olijfolie, rietsuiker, rode paprika, rode ui, tomaat, tonijnsteak en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Bietjes met haringsalade

Ingrediënten:
grove mosterd, haring, honing, lente ui, maïskiemolie, olijfolie, rode biet, suiker, ui en wittewijnazijn

Soort:
carpaccio/tartaar / groente / vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht / bij de koffie uit Koude keuken:

Stralsund bokking

Ingrediënten:
appel, augurk, bieslook, bokking, citroen, citroenmelisse, dille, dragon, olie, peterselie, suiker, ui, vis, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gemarineerde sardientjes - sardinas en escabeche

Ingrediënten:
amandel, bloem, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peper, poedersuiker, rode ui, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, sardines, venkelzaad, zeezout, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Aardappelsalade met klipvis en sinaasappel - remojón

Ingrediënten:
bladpeterselie, fijne kristalsuiker, klipvis, knoflook, olijfolie extra vergine, olijven, rodewijnazijn, sinaasappel, ui, vastkokende aardappel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

piquillopaprika´s gevuld met klipvis - pimientos de piquillo rellenos con bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, citroen, klipvis, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, olijfolie extra vierge, oregano, peperkorrel, piquillopaprika, rodewijnazijn, suiker, ui, waterkers, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis