78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelansjovisfiletbasilicumbleekselderijbloembotercitroensapdroge witte wijneilaurierlaurierbladolijfoliepeperpeterseliepreitomatenpureeuivenkelwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gemarineerde zoetzure vis

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, heilbot, kabeljauw, kerriepoeder, knoflook, koolvisfilet, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, schelvis, suiker, tomaat, ui, witvis, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde tomaten met rijst

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, knoflook, margarine, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ansjovis in tomaten - bagnum di acciughe

Ingrediënten:
ansjovis, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Provence:

Gevulde tomaten uit Antibes - tomates farcies à l'antiboise

Ingrediënten:
ansjovis op zout, broodkruim, ei, grof zout, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salade van gebakken brood met tonijn

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, kappertjes, knoflook, pain de campagne, sjalot, tonijn, trostomaat, witte wijnazijn en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Chilisaus met groenten - nam prik noom

Ingrediënten:
bai pak chee, gedroogde ansjovis, groene thaise chilipeper, knoflook, kratiem, lente-ui, nam pla, prik chee fa, sjalot, thaise vissaus, tomaat en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / groente
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Haring met koude komkommersoep

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, groene paprika, haring, jonge prei, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pernod, prei, rouille, stokbrood, tomaten uit blik, ui, venkel, visgraten en -koppen, wijting, zeebrasem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / voorgerecht uit Italiaans koken:

Tomatensoep met zeevruchten

Ingrediënten:
bliktomaat, garnalen, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, tomatenpuree, ui, venkel, verse peper, visbouillon en visfilets

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Valenciaanse pasta-paella - fideuà

Ingrediënten:
fideos pasta, garnalen, knoflook, kruidnagel, langoustine, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, visresten, zeeduivelfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Zeeduivelsoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, peper, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, visbouillon, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Zeemanssoep - sopa marinera

Ingrediënten:
noedels, garnalen, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Taglierini met tonijn

Ingrediënten:
ansjovis, bliktomaat, bliktonijn, knoflook, olijfolie, taglierini en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Spaghetti met venusschelpen en paddestoelen

Ingrediënten:
garnalen, knoflook, olijfolie, paddestoelen, saffraandraadjes, spaghetti, tomaat, ui, venusschelp, verse peterselie, visafval en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Macaroni met tonijn uit blik

Ingrediënten:
boter, gruyère, knoflook, macaroni, suiker, tomaat, tonijn uit blik, ui, verse gemengde kruiden, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Aardappelsalade met wortelcouscous en tomatenpistou

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, forelfilet, griekse yoghurt, knoflook, koolzaadolie, laurier, lente ui, mayonaise, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitjes, sjalot, trostomaat, wortelen, zongedroogde tomaten en zout

Soort:
aardappelgerecht
Haal meer recepten op...