60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbloemcitroencitroensapeidooiergehakthamburgersknoflookkruidenlaurierolieolijfolieoreganopaprikapoederpepersjalottomatenpureevetwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Steak Tomate

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, augurk, azijn, bloemen, cress, dijonmosterd, eetbare bloemen, ei, kappertjes, lichte sojasaus, mosterd, peper, peterselie, radijsjes, sjalot, tabasco, tartaar, tomaat, tomatenpuree, water, worcestersaus en zout

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan gehaktbrood met zongedroogde tomaat en seitan

Ingrediënten:
avocado, brood, cherrytomaatjes, ei, eiwitten, fruit, gehaktbrood, groene salade, havermoutvlokken, water, hennepzaad, knoflook, kruidenmix, lijnzaad, noten, notenmix, olie, peterselie, pijnboompitten, rode paprika, seitan, sesamolie, taart, knoflook, tomaten, uien, verse peterselie, vet, vis, vlees, zongedroogde tomaatjes en 
zout en peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Hongaarse reisherinneringen

Ingrediënten:
azijn, ei, hongaarse salami, kolbas, laurier, paprikasalade, paprikaspek, peterselie, rode paprika uit pot, snoekbaars, soepgroenten, tartaarsaus, tomaten, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Pièce de boeuf à la cuillère - Kleingesneden gesmoord rundvlees, geserveerd in een rundvleescroûte

Ingrediënten:
arrowroot, bacon, boontjes, broodkruim, champignons, ei, fond, gebakken aardappels, gesmoorde sla, gesmoorde uitjes, gesmoorde wortel, ham, kalfspoot, kleine witte uitjes, lente-ui, madeira, maïzena, marinade voor boeuf à la mode, olie, parmezaanse kaas, peterselie, port, reuzel, runderbouillon, sjalot, tomaat, varkensspek, vleesjus, water en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Pizza Calzone

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, eidooier, eiwit, gist, kappertjes, olijfolie, oregano, pecorino, peper, peterselie, tomaten, ui, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Geraffineerde selderij

Ingrediënten:
azijn, ei, gemberpoeder, goudse kaas, knoflook, kruiden-slasaus, olie, paprikapoeder, peperkorrels, peterselie, rode paprika, selderijknol, sla, tabasco, tomaat, ui, varkensvlees, venkel, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
azijn
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Spanakorizo - Spinazie met rijst

Ingrediënten:
citroen, ei, langkorrelrijst, munt, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, spek, spinazie, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Calzone

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, eidooier, eiwit, gist, kappertjes, olijfolie, oregano, pecorino, peper, peterselie, tomaten, ui, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Calzone

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, eidooier, eiwit, gist, kappertjes, olijfolie, oregano, pecorino, peper, peterselie, tomaten, ui, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Lamb siniya

Ingrediënten:
baharat, bloemkool, citroensap, ei, gemalen venkelzaad, lamsgehakt, naturel yoghurt, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, tahinpasta, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, ei, knoflook, oregano, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rijst, room, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, krab, kreeft, laurier, mosselen, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, sint-jakobsschelpen, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, laurier, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, spaghetti, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

varkens-empanada

Ingrediënten:
bloem, chorizo, ei, gemalen zwarte peper, ham, instantgist, knoflook, maïsmeel, olie, olijfolie, paprika, paprikapoeder, saffraandraadjes, tafelsuiker, tomaten uit blik, ui, varkenslende, verse peterselie, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Visfilets met blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, eierdooiers, groene kruiden, limoen, peper, sjalot, tomaat, vetstof, visbouillon, visfilets, water, witloof, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Salade niçoise met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, dijonmosterd, ei, kerstomaat, knoflook, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, rode rijst, rode ui, sla, sperziebonen, tuinbonen, verse koriander, verse peterselie, verse tonijn, versgemalen zwarte peper, water, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Empanadas

Ingrediënten:
ei, eidooier, ansjovis, basilicum, basilicum, mozzarella, cayennepeper, chilivlokken, citroen, druivenpitolie, eidooier, mosterd, fijn zeezout, bloem, knoflook, langoustines, lente-ui, limoen, natuurazijn, paprikapoeder, bladpeterselie, pruimtomaten, reuzel, vruchtensap, sobrasada, gist, water, zonnebloemolie en zwarte olijven

Haal meer recepten op...