56 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembouilloneieidooierkalfsgehaktkaneelknoflookkruidnagellaurierlaurierbladmelkolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliepreislagroomspecerijentijmuivleeswaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Pasta met kalfsvlees en ham uit de oven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gemalen foelie, kalfsgehakt, knoflook, laurier, marsala, nootmuskaat, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, parmezaanse kaas, penne, peterselie, rigatoni, spekvet, ui, volle melk en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Pastei van kalfsvlees, lever en mager rookspek

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, doperwtjes, kalfsfilet, kalfslever, kaneel, knoflook, laurier, mager rookspek, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Saucisson truffé au foie gras ou aux foies de volaille - Worstjes van varkens- en kalfsvlees met truffel en foie gras of met kippenlevertjes - speciaal om in brioche of in pasteideeg te bakken, of als vulling voor patés, kip, chaussons

Ingrediënten:
boter, broodkruim, chair de saucisse, cognac, droge port, ei, épices fines, foie gras, kippenlevers, kippenvet, lente-ui, madeira sercial, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, pistachenoten, reuzel, sjalot, spek, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, vers hamvlees, witte peper, worst en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Kroket

Ingrediënten:
blaadjes gelatine, bloem, bouillon, dijonmosterd, eieren, boter, kalfsvlees, kruidnagels, laurierblaadje, nootmuskaat, panko, peperkorrels, peterselie, roomboter en sjalotje

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wild zwijnkop

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, ei, foie gras, kalfsvlees, kaneel, kop van een wild zwijn, jong, kruidnagel, nootmuskaat, peper, peterselie, salpeter, sjalot, tartaarsaus, truffel, ui, varkensvlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Béchamelsaus

Ingrediënten:
beurre manié, boter, bouquet garni, kalfslap, melk, nootmuskaat en ui

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kalfsleverpasteitjes

Ingrediënten:
boter, brood, cognac, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, kalfslever, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, pastei-korstdeeg, sherry, spek, tabasco, tijm, truffel, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Brätnockerln - baknoedels

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroenrasp, ei, gebakken kalfsvlees, kalfslever, nootmuskaat, paneermeel, peterselie, room, ui, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bloem, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsbotten, kalfsstoofvlees, kruidnagel, nootmuskaat, roomboter, uitjes, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
azijn, bier, boter, boterham, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, rundersukadelapje, tijm, ui en varkenslever

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feiner Linsentopf - Verfijnde linzenschotel

Ingrediënten:
aardappel-spekmaultaschen, aceto balsamico, boter, bruine boter, gevogeltefond, groene linzen, kalfsjus, kalfsrollade, knoflook, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peper, peperkorrels, prei, sjalot, tijm, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de Paques - Paaspaté

Ingrediënten:
boter, champignons, eau de vie, ei, kalfsvlees, korstdeeg, kruidnagelpoeder, madeira, nootmuskaat, peper, peterselie, ui, varkensvlees, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Tongterrine

Ingrediënten:
boter, droge sherry, ei, gemberpoeder, gepekelde ossentong, kalfsvlees, kaneel, kappertjes, nootmuskaat, peper, pistaches, spek, ui, varkenslever, varkensvlees en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Tagliatelle met ragù uit Umbrië

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, crème fraîche, gedroogde paddenstoelen, kip, kippeningewanden, mager kalfsvlees, nootmuskaat, prosciutto, tagliatelle, tomaten, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout, zwarte peper en zwarte truffel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
saus / pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Frikadelle

Ingrediënten:
aardappelpuree, ansjovisfilet, boter, broodkruim, ei, kalfsgehakt, kookroom, lamsgehakt, nootmuskaat, pimentpoeder, plantaardige olie, rozemarijn, ui, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / lamsvlees
Haal meer recepten op...