80 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloembotercitroencitroensapgroenteknoflooklauriermelknootmuskaatolieolijfoliepeterseliepreiselderijsjalottijmuiwaterwitte wijnzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Runderstoof met knolselderij

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, crème fraîche, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, prei, rozemarijn, runderbouillon, runderstoofvlees, selderijknol, sjalot, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hazenrug met room

Ingrediënten:
appel, boter, gemalen jeneverbessen, hazenrug, jeneverbessen, knoflook, laurier, mirepoix van groente, mosterd, olie, parures van haas, peper, rode bessengelei, room, selderij, tijm, veenbessen, wildfumet, wortel en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Eendenlever en gerookt buikspek met knolselderijcrème pastinaakchips en siroop van dennentoppen

Ingrediënten:
basilicum, boter, bruine basterdsuiker, buikspek, eendenlever, jeneverbes, knoflook, knolselderij, laurier, melk, mini bospeen, mini pattison, pastinaak, peper, room, rozemarijn, scheuten van jonge dennetoppen, tijm, water, witte basterdsuiker, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / wild / gevogelte
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Hazerug in druivensaus

Ingrediënten:
blauwe druif, citroensap, crème fraîche, gemberpoeder, hazenrug, jeneverbes, knolselderij, nootmuskaat, olie, rode wijn, ui, verse peterselie, vossebessengelei, witte peper, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Gesmoord rundvlees

Ingrediënten:
bier, blanke jus, bonenkruid, boter, cassonade, charolais, kaas, kalfsbeentje, kaneel, knoflook, kruidenbuiltje, kruidnagel, laurier, majoraan, peper, peterselie, room, schouderham, selderij, tijm, tomatenpuree, tomatensaus, ui, vetspek, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Patrijs uit de oven met knolselderpuree

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kippenbouillon, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, patrijzen, peper, prei, rode wijn, room, selderij, sjalotten, tijm, tomatenpuree, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Bonen

Ingrediënten:
bonenkruid, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, peper, prei, rookspek, room, selderij, sjalot, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Karper in dillesaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, dille, karper, kruidnagel, laurier, peperkorrels, room, selderijknol, suiker, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
azijn / vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Snoek in kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, bieslook, champignons uit blik, citroen, citroenmelisse, citroensap, dragon, kervel, laurier, mayonaise, peper, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, prei, room, selderijknol, selderijzout, snoek, tomaat, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Haring op Boheemse wijze

Ingrediënten:
augurk, citroen, kappertjes, laurier, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, prei, room, selderij, ui, water, wijnazijn, wortel en zoute haring

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Haal meer recepten op...