60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapcourgetteeiextra vierge olijfoliegehaktgroenteknoflookkoolkruidenoliepeterseliepreisuikertijmtomaatuiviswaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Stevig: Toscaanse bonensoep met kool

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, bonen, cannellinibonen, cavolo nero, coronabonen, extra vierge-olijfolie, groene kool, kievitsbonen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, pancetta, parmezaanse kaas, savooiekool, spek, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje met paprika en bonen

Ingrediënten:
tomaat in blik, bloemkool, bonen, cayennepeper, couscous, ei, fruit, groente, kaneel, kidneybonen, komijn, koriander, kruiden, kruidenmix, kwark, magere kwark, maggi, mede, olie, olijfolie, paprika, peterselie, pompoen, rode ui, rozijnen, specerijen, koriander, tomaten, tomatenblokjes, ui, verse koriander, vlees, wintergroente, wortel, zaden, zout en zwarte bonen

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Collard greens, knolraap & varkensvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, cavolo nero, extra vierge olijfolie, knolraap, kool, laurier, snijbiet, spruit, varkensschenkel, wittewijnazijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Mijn Scotch broth met lamsvlees op toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, gerookt dooregen spek, grove mosterd, honing, kippenbouillon, koolraap, lamsschenkel, muntsaus, olijfolie, parelgort, pastinaak, peper, peterselie, prei, rozemarijn, savooiekool, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper

Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Zomerse muesli

Ingrediënten:
biefstuk, courgette, groenten, kokosolie, kruiden, olie, paprika, rode paprika, olijfolie, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vlees, water, wortels, zout en zwarte peper

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Pljeskavica

Ingrediënten:
aubergine, groenten, half-om-halfgehakt, mild paprikapoeder, pitabroodjes, rode peper, olijfolie, zout, uien, wittewijnazijn, zure room en zwarte peper

Keuken:
Servisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / lunch / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Minestrone met pesto

Ingrediënten:
groente, hambeen, olijfolie, parmaham, pasta, peper, pesto, witte bonen en zeezout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Couscous royal

Ingrediënten:
fijne couscous, fijn zeezout, gedroogde porcini, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groente, harissa, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, peper, saffraandraadjes, suiker, sultana's, tomaat, ui, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamscouscous op Algerijnse wijze - couscous au monton à l'algéroise

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, courgette, couscous, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, lamsgehakt, lamsschouder, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olie, pastinaak, peper, ras el hanout, savooiekool, ui, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / boter en olie
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Lunch / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Bonen!:

Verwarmende soep van twee soorten bonen

Ingrediënten:
adukibonen, bleekselderij, chilipeper, groene kool, groentebouillontablet, kikkoman sojasaus, knoflook, pancetta, peper, plantaardige olie, prei, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel, zoete chilisaus en zwarte bonen

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Opgewarmde groentesoep - ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, doorregen spek, gedroogde witte bonen, knoflook, olijfolie, oud witbrood, peper, prei, savooiekool, schenkel, ui, verse tijm, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tien groenten stoofpot - tom jabchai

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, chinese broccoli, knoflook, kratiem, lente-ui, moeraskool, olie, paksoi, savooiekool, snijbiet, sojasaus, spinazie, suiker, varkenslapjes, verse koriander, water, witte kool, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Fajah Lourens en Anke Langelaan - Killerbody dieet

Recept uit Killerbody dieet:

Tomaten-gehaktsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, groenten, knoflook, olijfolie, peper, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Marmita van kalfsvlees

Ingrediënten:
gemberpoeder, groente, kalfsvlees, koriander, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, saffraanpoeder, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Dikke broodsoep - zuppa di pane

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, cannellinibonen, knoflook, olijfolie, oud brood, peper, prosciutto, rauwe ham, savooiekool, snijbiet, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cassoeula - bottaggio alla milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, italiaanse saucijsen, olijfolie, peper, salami, savooiekool, spareribs, ui, varkenspoot, vleesbouillon, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / varkensvlees / groente
Haal meer recepten op...