74 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumcitroengrascitroensapgemalen komijngemberkaneelknoflookkokosmelkolieolijfolieoreganopeperrode paprikasjalotspecerijentomatenpureevissauswaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Linzen met gegrilde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bruine basterdsuiker, cherrytomaatjes, crème fraîche, dille, donkere linzen, koriander, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, tijm, witte ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Ovenschotel met aubergine & kikkererwten

Ingrediënten:
aubergines, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, kaneelpoeder, kikkererwten, koriander, olijfolie, romatomaten, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Sobanoedels met aubergine en mango

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, fijne kristalsuiker, knoflook, koriander, limoen, mango, rijstazijn, rode chilipeper, rode ui, sesamolie, sobanoedels, zonnebloemolie en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Roergebakken ribeye met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, seroendeng, groene chilipeper, knoflook, koriander, kristalsuiker, lente-ui, plantaardige olie, rode chilipeper, runder ribeye, versgemalen zwarte peper, vissaus, vlees en zout

Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pittige Thaise lamscurry met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lamsbouillon, lamsfilet, limoen, rode peper, sjalot, suiker, thaise vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
lamsvlees / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Sesaté van tèrongs (aubergines)

Ingrediënten:
aubergines, djeroek poeroet, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, komijnzaad, korianderzaad, neutrale olie, suiker, tamarindepasta en ui

Keuken:
Indonesisch / Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde brinjal - Indiase gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Diner / voorgerecht uit Gevulde deeghapjes:

Pasteitjes met Indiase specerijen

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, chilipoeder, gemberpoeder, gist, griesmeel, kerriepoeder, knoflookpoeder, kokos, komijnpoeder, korianderzaad, maanzaad, pinda, sesamzaad, suiker, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

miso aubertines op z'n Japans

Ingrediënten:
aubergine, gemberwortel, koriander, kristalsuiker, lente ui, mirin, rijstazijn, sesamzaad, tuinkers en witte miso

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Turlu groentepotje

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, artisjokharten, aubergine, bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, courgette, ingemaakte groene pepers, kaneel, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, olijfolie, piment, rode puntpaprika, rode ui, suiker, trostomaten en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Groene curry met kip

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, currypasta, suiker, erwt-aubergines, galangawortel, garnalenpasta, groene pepers, kipfilet, kippenbouillon, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, limoenblaadjes, olie, peper, sjalotjes, knoflook, thaise aubergine, thaise basilicum, vissaus, witte peperkorrels en zout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Groene curry met kip recept - Food and Friends

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, currypasta, suiker, erwt-aubergines, galangawortel, garnalenpasta, groene pepers, kipfilet, kippenbouillon, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, limoenblaadjes, olie, peper, sjalotjes, knoflook, thaise aubergine, thaise basilicum, vissaus, witte peperkorrels en zout

Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Erbsencurry mit Kokosmilch / Erwtencurry met kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, babywortels, chilisaus, doperwten, groene thaise asperges, knoflook, kokosmelk, koriander, maïskolven, peultjes, plantaardige olie, poedersuiker, rijst bij erwtencurry, shii-takes, sjalot, taugé, thaise gele currypasta, thaise vissaus, tuinbonen en witte aspergepunten

Keuken:
Thais / Duits
Soort:
curry
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Thaise Panang curry met varkensvlees

Ingrediënten:
aubergines, bessen, bruine suiker, zout, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, witte peper, hamlappen, kokosmelk, limoenblaadjes, nootmuskaat, olie, pasta, pindakaas, rode curry, rode peper, sjalotten, knoflook en vissaus

Haal meer recepten op...