436 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botergemberpoederhoningkikkererwtenkippenbouillonknoflookkokosmelkkorianderkruidnagelkurkumanootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliesaffraanspecerijensuikertomaattomatenpureewaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met ui, knoflook en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boerenkip, boter, citroensap, gemalen kardemom, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, peper, saffraanpoeder, ui, verse bladpeterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

B'stilla-kippasteitje met zoete ui en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, fenegriek, filodeeg, gember, gepekelde citroen, kaneel, kardemom, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, koriander, korianderpoeder, olie, peterselie, poedersuiker, saffraan, sinaasappel, suiker en witte ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Mangochutney

Ingrediënten:
ahornsiroop, bleekselderij, gember, kaneel, kaneelstokje, knoflook, mango, rietsuiker, rode ui, spaanse peper, steranijs, zeezout en zuurkoolsap

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met kweeperen

Ingrediënten:
boter, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kweepeer, lamsbout, saffraandraadjes, spaanse ui, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Rou Jia Mo

Ingrediënten:
chinese rijstwijn, suiker, engelse muffins, gehakt, kaneelstokje, komijnpoeder, komkommer, koriander, kruidnagels, laurierblaadjes, lente-uitje, speklappen, steranijs, szechuanpeper, venkelzaad, gember en zoete sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Appelchutey

Ingrediënten:
appel, appelazijn, fijne tafelsuiker, gemberwortel, kaneelstokje, rozijnen, ui en verse tijm

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Cranberry, walnoten & perenchutney

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ciderazijn, citroen, cranberry's, gedroogd pepertje, gember, kaneelstokje, peer, sinaasappel, ui en walnoten

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Indische Currypaste - Indische currypasta

Ingrediënten:
banaansjalot, gember, groene dutch red chilipeper, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderkorrels, kruidnagel, kurkuma, laurier, raapzaadolie, tomatenpuree, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
curry / vegan / inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Rhabarber-Chutney - Rabarberchutney

Ingrediënten:
appelazijn, cayennepeper, chilivlokken, gember, kaneelstokje, kruidnagelpoeder, rabarber, rode ui, rozijnen, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / chutney
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

zoete lamsvleescouscous

Ingrediënten:
gedroogde kikkererwten, gember, honing, kaneelstokje, lamsschouder, olijfolie, rozijnen, saffraan, snelkookcouscous, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zoete ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Tuinbonenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, blanke rozijnen, cashewnoten, dille, gember, groentebouillon, kaneelstokje, olijfolie, roomboter, sjalot en tuinbonen

Soort:
rijst / vegetarisch
Haal meer recepten op...