444 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbasilicumbladpeterseliebleekselderijbloemkoolbotercitroencitroensapcourgetteeifruitgroenteknoflookkruidenolieolijfoliepaprikapepertijmuivleeswaterwortelzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Turkse gemengde salade

Ingrediënten:
bindsla, citroensap, extra vierge olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, peterselie, rode kool, rucola, tomaat en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey Goodness

Recept uit Smokey Goodness:

Juicy BBQburger met carlina caviar

Ingrediënten:
augurk, brisket, cayennepeper, cheddar, chipolte-tabasco, crème fraîche, gefrituurde krulpeterselie, gerookt ontbijtspek, gerookt vetspek, gerookt zout, honingzout, jalapeñopeper, kaiserbroodjes, karnemelk, knoflookpoeder, mayonaise, peppadew uit pot, rode kool, rode ui, roomkaas, tomaat, uienpoeder, witte kool, wortel en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Turkse plattelandsoep met brood en karwijzaad

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, borlottibonen, karwijzaad, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, oud witbrood, pintobonen, tomaat, ui, witte kool, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamskebab compleet samengesteld

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, hummus, lamskebab, little gem, olijfolie, pitabroodje, platbrood, rode chilipeper, rucola, tomaat, turkse ingelegde chilipeper, verse koriander, verse munt, witte kool en yoghurt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill / brood en broodgerecht
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

couscous met zeven groenten

Ingrediënten:
aubergine, gemberpoeder, groene paprika, korianderzaad, lamsschouder, meiraap, minicourgette, olijfolie, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Soljanka

Ingrediënten:
bouillon, gehakt, peterselie, tomaten uit blik, vleesresten, worst, zure augurken, zure room en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gebakken mie met vlees en groenten - pancit guisado

Ingrediënten:
arachideolie, chinese eiermie, chinese kool, ei, eiermie, ketjap benteng asin, kippenbout, kippenvlees, lichte sojasaus, olie, rundergehakt, tomaat, ui, varkensgehakt, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Gemengde salade en olijven

Ingrediënten:
citroensap, cottage cheese, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, groene paprika, knoflook, komkommer, munt, peterselie, rode ui, rodewijnazijn, rucola, sla, tijm, tomaat, witte kool, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Minestrone toscano - Groentesoep met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, groene kool, knoflook, korte pasta, olijfolie, paddenstoelenbouillonblokje, palmkool, pecorino, rozemarijn, selderij, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Napolitaanse minestrone - minestrone alla napoletana

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, aubergine, cannolicchi pasta, courgette, doperwten, gele paprika, knoflook, kool, olijfolie, pancetta, peper, provolone, tomaat, tuinboon, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Witte tabouleh

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, lente-ui, olijfolie, peper, verse munt, verse peterselie, vleestomaat, witte kool en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Anna Jones - Eén Pan, Plaat, Planeet

Recept uit Eén Pan, Plaat, Planeet:

Muhammarastoofpot met kikkererwten

Ingrediënten:
chilivlokken, chinese kool, citroen, granaatappelmelasse, groentebouillon, ingemaakte geroosterde rode paprika, kikkererwten uit blik, komijnzaad, peterselie, rijst, tomatenpuree, verse koriander, verse munt en walnoten

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Ribollita (toscaanse koolsoep)

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vierge olijfolie, tomaat, knoflooktenen, palmkool, pancetta, peper, peterselie, rode ui, savooiekool, stevig witbrood, salie, witte bonen, wortels en zout

Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Minestrone

Ingrediënten:
bouillon, kaas, knoflook, mager rookspek, marjolein, olijfolie, peterselie, prei, rijst, salie, selderij, sperziebonen, stokbrood, tomaat, witte kool en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Couscoussalade met broccoli

Ingrediënten:
bladpeterselie, broccoli, couscous, gemalen komijn, kaneel, olijfolie met chilipeper, sinaasappel, trostomaat en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Türkçe bortsj tabak - Turkse bortsj

Ingrediënten:
aardappelen, bieten, boter, citroensap, dillezaad, groene paprika, knoflook, komijnzaad, laurier, peterselie, rode spaanse peper, runderbouillon, selderijblad, tomaten, ui, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Palmkoolsoep

Ingrediënten:
boerenkool, citroen, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, honing, kikkererwten, komijnpoeder, palmkool, peper, peterselie, tomaten, zoet paprikapoeder, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...