126 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcayennepepercitroeneigemalen komijngembergemberpoedergriekse yoghurtgroentebouillonhoningknoflookkorianderzaadolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode uisuikertomaatuiwateryoghurtzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Koude kippensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, crème fraîche, gerookte kalkoen, gerookte kip, kerrie, kippenbouillon, koriander, peper en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Korianderkoekjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, boekweit, boter, citroensap, ei, eierdooier, griessuiker, korianderthee, korianderzaad en vanillesuiker

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kruidige langoest - aragosta alle spezie

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, kerrie, langoestenstaart, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met garnalen - adobo I

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ebi, gedroogde garnalen, knoflook, kruidenazijn, laurierblad, limoensap, noorse garnalen, peper, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hartige taart met groene asperges en morieljes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, eiwit, gemalen koriander, groene asperge, morieljes, mosterd, peper, volkorenmeel, volle kwark, witte champignons en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Vis Koekje Erbij?

Ingrediënten:
bosuitjes, citroensap, eidooier, korianderblaadjes, kruimige aardappels, olijfolie en roomboter

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch uit Ingrediënten:

Portugese sandwich

Ingrediënten:
boter, brood, cayennepeper, citroensap, margarine, sardientjes uit blik, slablad, tomaat, verse koriander en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Filodeeg-taart met gedroogd fruit en noten

Ingrediënten:
amandelen, asperge, boter, cayennepeper, citroensap, filodeeg, gedroogd fruit, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Romige vis-garnalencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, cocktailgarnalen, gemberpoeder, kabeljauwfilet, kerriepoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, mangochutney, rode peper, roomboter, slagroom, tomatenpuree, ui en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Baingan bharta - Auberginemoes

Ingrediënten:
aubergine, boter, chilipoeder, citroensap, garam masala, gember, ghee, groene chilipeper, knoflook, koriander, korianderzaad, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Zoete-aardappelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, olijfolie, rode chilipeper, sojasaus, zoete aardappel, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Haal meer recepten op...