233 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroeneigemberknoflooklaurierbladmuntolieolijfoliepeperpeterseliepreisuikertijmtomaatuivruchtensapwitte wijnwortelzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Gevulde kip met citroenmelisse

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, citroenblad, citroenmelisse, citroensap, dragon, eekhoorntjesbrood, gerookt buikspek, gevogelteglace, kip, peterselie, sjalot, slagroom, water, zachte witte kaas, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kreeft belle-vue

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, boterbonen, citroensap, cocktailsaus, dille, eikenbladsla, jeneverbessen, knoflookolie, kreeften, mayonaise, mosterdzaad, rode chilipeper, ruwe rietsuiker, sjalot, tijm, tomaten, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Scheermesjes en peterselie, mierikswortel en mosselvocht

Ingrediënten:
agar-agar, citroensap, dille, droge witte wijn, druivenpitolie, gelatine, jonge spinazie, karnemelk, maïzena, melk, mierikswortel, mineraalwater, mosselen, peterselie, scheermesjes, sjalotjes, tijm, zout en zoutvlokken

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Basisrecept uit Hip Holland:

Gerookte paling

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, knoflook, paling, ui, water en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / roken
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Tempeh-kebabs met gegrilde groenten en chimichurri

Ingrediënten:
aromapoeder, bladpeterselie, citroensap, courgette, druivenpitolie, groentebouillon, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapoeder, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, serranopepers, sjalot, sojasaus, tamari, tempeh, vloeibare rook, water, witte ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Argentijns
Soort:
barbecue/grill / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shorbet ads - Linzensoep

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, ui, kippenbouillon, knoflookcroutons, komijn, peper, rode linzen, runderbouillon, tomaten, ui, vermicelli, water, wilde spinazie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basis lamspootjes bereiden

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht uit NAJAT:

Gazpacho met morieljes

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroensap, knoflook, morieljes, olijfolie, salie, sjalotten, sojasaus, water, watermeloengazpacho, witte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Stevige rundersaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, beenmerg, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dijonmosterd, dragon, gemberpoeder, peper, runderbouillon, sherryazijn, sjalotten, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Deegflapjes met roquefortsaus

Ingrediënten:
appel, bloem, champignons, citroensap, ei, knoflook, melk, nootjes, roquefort, sjalotje, vetstof, water en zout

Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Beyin salatasi

Ingrediënten:
azijn, citroensap, lamshersenen, olie, peterselie, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / orgaanvlees
Haal meer recepten op...