118 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbotercitroencourgettekerstomaatknoflookkruidenlaurierolijfolieoreganopeperpeterselierode uirozemarijnsjalotsuikertomatenpureeuiwaterzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Verse kapperappeltjes

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, ingelegde ui, kapperappeltjes, knoflook, steranijs, tijm, tomaat, ui en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / kruiden
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Ratatouille-salade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peterselie, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

escalivada

Ingrediënten:
citroensap, courgette, gemalen zwarte peper, knoflook, komijnzaad, olijfolie, pompoen, rode paprika, spaanse ui, tomaat, venkel, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Mul in vijgenblad

Ingrediënten:
citroensap, ingelegde tomaten, knoflook, majoraan, mullen, olijfolie, oregano, peper, salie, tijm, tomaten, vijgenbladeren en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Napolitanasaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, olijfolie, peper, tijm, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roodbaarsfilet à la Veracruz

Ingrediënten:
citroensap, groene olijven zonder pit, jalapeñopepers, kappertjes, knoflook, limoensap, majoraan, olijfolie, oregano, romatomaat, roodbaarsfilet, tijm, tomatenblokjes uit blik, ui, verse peterselie, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, dragon, kervel, kookvocht van bonen, laurierblad, olijfolie, sjalot, tijm en tomatenblokjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Terrine van lamsvlees met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, mager lamsvlees, oregano, rode paprika, rode wijnazijn, tijm, tomaten, tomaten uit blik, ui, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees / paté/terrine
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vis in druivebladen - psari se ambelofilla

Ingrediënten:
baarsfilet, citroensap, ingemaakte druivenbladeren, kappertjes, krenten, olijfolie, olijven, oregano, peper, pijnboompitten, rougets, sardine, tomaat, tongfilet, verse tijm, zout en zwaardvisfilet

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kip piri-piri

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, kaneelpijpje, kippenborst, kippenbouillon, laurierblad, olijfolie, pastinaak, piri piri saus, rode paprika's, tomaat, tomatenpuree, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

"Rauwe" falafel

Ingrediënten:
basilicum, bindsla, bladpeterselie, citroensap, courgette, gedroogde oregano, knoflook, lente-ui, marjoraan, olijfolie, pompoenpitten, rozemarijn, tahinsaus, tijm, tomaat, venkel, walnoten, wortel, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten

Soort:
vegan
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kipsaté

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroen, citroensap, groene spaanse peper, kerriepoeder, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kip met olijven - pollo alle olive

Ingrediënten:
braadkip, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, verse basilicum, majoraan, verse salieblaadjes, verse tijm, witte wijn, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Gemengde salade en olijven

Ingrediënten:
citroensap, cottage cheese, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, groene paprika, knoflook, komkommer, munt, peterselie, rode ui, rodewijnazijn, rucola, sla, tijm, tomaat, witte kool, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoensalade met zwarte bonen

Ingrediënten:
bindsla, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, eikenbladsla, gedroogde rode chilipeper, gedroogde zwarte bonen, groene paprika, honing, kalkoenborst, kaneelpijpje, knoflook, koudgeperste olijfolie, laurierblad, limoensap, meloen, peultjes, rodewijnazijn, saffloerolie, tabasco, tijm, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui en zout

Soort:
salade / gevogelte
Haal meer recepten op...