556 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapcourgetteeigroenteknoflooklaurierlaurierbladoliepeperpeterseliesuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Groentevulling

Ingrediënten:
fleur de sel, geroosterde sesamolie, knolraap, olijfolie, paprikapoeder, prei, sjalot, witte peper en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Bloemkool panna cotta met kipper

Ingrediënten:
gelatine, bloemkool, droge witte wijn, groentebouillon, hazelnootolie, kappertjes, kipper, olijfolie, peterselie, prei, sjalot, slagroom, witte peper, witte wijnazijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gestoofde hazebout

Ingrediënten:
hazebouten, jeneverbes, olie, peper, prei, rode wijn, rodewijnazijn, sjalot, tijm, verse peterselie, wildbouillon, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Linzensalade

Ingrediënten:
bruine linzen, druivepittenolie, kalfsfond, olijfolie, peper, prei, rode linzen, sauternes, selderij, sjalot, vin santo, witte aceto balsamico, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / groente
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Canard sauvage - Wilde eend

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, bruine kippenbouillon, calvados, ciderazijn, eendenlever, olijfolie, peper, prei, sjalot, wilde eend en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Bonen

Ingrediënten:
bonenkruid, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, peper, prei, rookspek, room, selderij, sjalot, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Varkensvlees met garnalen in pindasaus - pipi-an III

Ingrediënten:
annattozaad, arachideolie, hollandse garnalen, knoflook, lichte sojasaus, magere varkenslappen, olie, peper, pindakaas, prei, rode spaanse peper, sjalot, ui, verse garnalen, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Groentevinaigrette

Ingrediënten:
augurk, bieslook, bleekselderij, bloemkoolblad, bloemkoolroosjes, dille, dragon, kervel, koolrabi, mierikswortel, olijfolie, prei, radijs, sjalot, suiker, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gevulde zeespin - txangurro relleno

Ingrediënten:
boter, droge sherry, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, prei, sjalot, soepgroenten, spinkrab, tomaat, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Down to earth:

Mosselen met gegrilde watermeloen en boekweitpasta

Ingrediënten:
boekweitpasta, citroen, fijn zeezout, fleur de sel, knoflook, mosselen, olijfolie, prei, room, sjalot, sushiazijn, verse tijm, vers laurierblaadje, vinaigrette, watermeloen, witte wijn en wortel

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde spinkrab - araignée farcie

Ingrediënten:
broodkruim, droge sherry, grof zeezout, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, prei, selderijstengel, sjalot, snijpeterselie, spinkrab, tomaat, ui, verse spaanse peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel geglaceerde wortel met ui

Ingrediënten:
basilicum, boter, dille, kervel, lente-ui, munt, olijfolie, peterselie, prei, sjalot, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Loempia's uit Jakarta - loempia Jakarta

Ingrediënten:
arachideolie, ei, frituurolie, garnalen, knoflook, loempiavellen, noorse garnalen, olie, peper, prei, sambal badjak, sesamolie, sjalot, taugé, ui, varkensgehakt, verse bladselderij, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch / Chinees
Soort:
vlees / hartige hapjes / schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Empanadillas de txangurro - Spinkrabpakketjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, ei, fino sherry, knoflook, laurier, olijfolie, prei, roomboterbladerdeeg, sjalot, tomaten, wit krabvlees, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Sauce homard - Kreeftensaus

Ingrediënten:
basilcum, boter, cognac, knoflook, kreeftkarkassen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, sjalot, slagroom, tomatenpuree, visfumet, vleestomaat en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Haal meer recepten op...