144 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbotercayennepepercitroenraspcitroensapcitroenschildroge witte wijneikippenbouillonnootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselierode uitijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Spinazie-tijmflapjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, knoflook, koolzaadolie, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, spinazie, tijm, ui, zachte geitenkaas, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gefrituurde kip & salade

Ingrediënten:
basilicum, bloem, cayennepeper, citroen, extra vierge olijfolie, gerookt paprikapoeder, karnemelk, kippenbouten, knoflook, komkommer, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, tijm, tomaat, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Sardinetosti´s met chermoula

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroen, frituurolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, verse koriander, verse sardientjes en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

De lekkerste stoofpot met pastakussentjes gevuld met aardappel en rucola

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, bloemige aardappelen, boter, citroen, kalfswangen, knoflook, muskaatnoot, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode ui, rozemarijn, rucola, tijm, tomaat in blik, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Bonito escabeche Barrera - Ana Barrera's escabeche

Ingrediënten:
atlantische bonito, avocado, bloem, chardonnay, chardonnayazijn, citroen, fregattonijn, knoflook, kruidnagels, laurier, mango, melva, olijfolie, peperkorrels, pimenton de la vera dulce, rode piquillopaprika, russische salade, saffraandraadjes, sinaasappel, spaanse makreel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kip in zoutkorst

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, kip, kippenbouillon, knoflook, rösti, slagroom, trappistenbier, ui, witlof en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gegratineerde kardoeen met kaas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, bouquet garni, citroen, kardoen, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gestoomde schelvis met sesam-bagna cauda en cavolo nero

Ingrediënten:
banaansjalot, bloem, boter, bruine ansjovisfilet, cavolo nero, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, citroenschil, gebakken uitjes, grof zeezout, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, olijfolie, rode chilipeper, schelvisfilet, sesamzaad, tomaat, valdespino sherryazijn, witte peper, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Basilicumspätzle in saffraanbouillon met mul, venusschelpen en mosselen

Ingrediënten:
banaansjalot, basilicum, bleekselderij, bloem, citroenschil, droge vermout, droge witte wijn, ei, gedroogde chilivlokken, grof zeezout, kippenbouillon, knoflook, kokkels, mosselen, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, rodemulfilets, saffraandraadjes, spinazie, tomaten, venusschelpen, volle melk en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Ossobuco met risotto Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, kippenfond, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, risottorijst, saffraan, ui, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Noord-afrikaanse vis met pompoenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, citroen, citroensap, gemalen koriander, gemalen kurkuma, knoflook, lente-ui, olijfolie, pompoen, spaanse peper, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visbouillon, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Preitaart met peer en gorgonzola

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, gorgonzola, knoflook, mosterd, peer, peper, pijnboompitten, prei, ricotta, water en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Knapperige visloempia´s in rijstpapier

Ingrediënten:
asperge, bloem, citroenrasp, knoflook, lente-ui, olijfolie, plantaardige olie, garnaal, gember, verse gemengde kruiden, verse koriander, versgemalen zwarte peper, vietnamees rijstpapier, vijfkruidenpoeder en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

kipkroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, gemalen zwarte peper, kippenborst, knoflook, melk, olijfolie, verse peterselie, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schenkel van jong rund met peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, droge witte wijn, knoflook, limoen, olie, peper, prei, rozemarijn, runderschenkel, tomaat, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

Kalfsschnitzels van Korfoe

Ingrediënten:
bloem, citroen, gladde peterselie, kalfsschnitzels, knoflook, olijfolie, runder- of kippenbouillon, ui, salie, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

sardine escabèche

Ingrediënten:
bloem, chilipepers, citroenschil, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rodewijnazijn, sardines, sinaasappelschil, suiker, ui, venkel, verse rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Portugees / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...