309 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebleekselderijbloemkoolboterbouillonbroodcourgettefruitgroenteknoflookkruidenolieolijfoliepaprikapeperpeterseliespinazietijmtomaatuivetvleeswaterzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Bonenstoof

Ingrediënten:
laurier, boterbonen, citroenschijfjes, zout, kievitsbonen, kruiden, olie, parmezaankorst, prei, ui, venkelgroen, witte bonen en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Broccoli-ardappelgratin

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, broccoli, emmentaler, knoflook, olie, peterselie, peterseliewortel, prei, tijm, tomaten, ui en wortel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Loup farci en croûte

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Consommé algli scampi - Consommé met langoustine

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, courgette, courgettebloem, doperwten, kikkererwten, langoustineconsommé, langoustines, olijfolie, palmkool, pesto, prei, snijbiet, spinazie, tomaat, tuinbonen, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Minestrone alla genovese - Groene minestrone met pesto

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, courgette, courgettebloem, doperwten, groentebouillon, kikkererwten, olijfolie, palmkool, pesto, prei, snijbiet, spinazie, tomaat, tuinbonen, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemengde vissoep met sinaasappel - zuppa di pesce misto all'arancia

Ingrediënten:
croutons, droge witte wijn, harder, heek, kabeljauwfilet, langoustine, olijfolie, peper, pijlinktvis, prei, reuzengarnaal, schorpioenvis, sinaasappelsap, tomaat, tong, ui, venusschelpen, verse basilicum, wortel, zeekat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Minestrone agli scampi - Minestrone met langoustine

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, courgette, courgettebloem, doperwten, groentebouillon, kikkererwten, langoustines, olijfolie, palmkool, pesto, prei, snijbiet, spinazie, tomaat, tuinbonen, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gestoomde mosselen

Ingrediënten:
knoflook, kokkels, laurier, mossel, olie, prei, tuinkruiden, ui, venusschelpen, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Vis in bakfolie

Ingrediënten:
jeneverbessen, laurier, peperkorrels, prei, sjalot, tuinkruiden, vis, viskruiden en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Visterrine

Ingrediënten:
asperge, ei, eiwit, frisse salade, gelatine, gepocheerde rog, groene kruiden, groene kruidenmayonaise, kappertjes, laurier, peperkorrels, pocheervocht, prei, selderij, tijm, tomatenpuree, visbouillon, water, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, citroengras, djeroek poeroet, gember, grof zout, knoflook, knolselderij, koriander, olijfolie, prei, rawit, sjalot, steranijs, thaise basilicum, timutpeperkorrels, ui, venkelknol, water, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Bijgerecht uit Mixen mengen malen:

Salade van gegrilleerde groenten

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, courgette, gemalen komijn, knoflook, lente-ui, minimaiskolf, olijfolie, prei, rode peper, tomaten, tuinkruiden, venkel en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Langoustinebouillon

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, dille, kardemomzaad, knoflook, korianderzaad, langoustine, laurier, limoenschil, olie, peterselie, prei, tijm, tomaten, ui, venkelknol, viskarkas, witte wijn, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Waterzooi van Noordzeevis

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, cayennepeper, champignons, courgette, grietbot, kervel, koriander, langoustine, laurier, mosselen, mosselsap, olijfolie, peper, prei, room, saffraan, sint jakobsschelpen, staartvis, tijm, tong, ui, visfumet, wortel, zalm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hamburger Aalsuppe - Hamburgse palingsoep

Ingrediënten:
basilicum, bloem, bonenkruid, boter, doperwten, dragon, gedroogde peren, gedroogde pruimen, ham met bot, kervel, laurier, majoraan, paling, peterselie, prei, spek, suiker, tijm, ui, wijnazijn, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...