Jamie Oliver
We hebben 68 boeken van Jamie Oliver waarvan 20 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijkzoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jamie Oliver? Registreren is gratis!
Achtergrond
James (Jamie) Oliver is een bekende Britse TV kok met een indrukwekkend repertoire aan kookboeken, magazine en tv-programma’s op zijn naam. Hij wordt ook wel De Naked Chef genoemd vanwege zijn ‘naakte’, oftewel eenvoudige manier van koken.
Jamie Oliver is geboren in Clavering, Engeland op 27 mei 1975 waar hij al vroeg met eten en koken in aanraking kwam. Zijn vader en moeder hadden namelijk een eetcafe, The Cricketers, waar Jamie bijna letterlijk opgroeide.
Op 24 juni 2000 trouwde Oliver met zijn huidige vrouw Juliette Norton, die hij in zijn kookboeken steevast Jools noemt. Ze kregen drie dochters en twee zoons. Het gezin woon nog steeds in zijn geboorteplaats Clavering.
Loopbaan
Later ging hij werken in The River Café in Londen waar hij de basis legde voor zijn verdere culinaire carrière. Hij maakte er de eerste contacten in de TV wereld tijdens een opname van een documentaire wat resulteerde in de eerste programma’s als The Naked Chef waar alles draaide om de essentie van koken; lekker koken en eten hoeft niet moeilijk en duur te zijn.
Ook met de titels van zijn zijn eerste kookboeken “The Naked Chef” en “De terugkeer van de Naked Chef”, refereert Jamie aan zijn uitgangspunt wat later daadwerkelijk zijn handelsmerk zou worden. In alle kookboeken van Jamie Oliver herken je direct zijn ‘naked’ handschrift.
Ook altijd terugkerend is zijn liefde voor Italië en Italiaanse gerechten. Zijn speciale relatie met de Italiaanse chef Gennaro Contaldo heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Elk boek bevat wel een uitgebreide verzameling pasta’s en risotto’s.
Naast zijn kookboeken en TV programma’s zet Jamie zich ook nog in voor (kansarme) jongeren door te strijden voor gezond eten op scholen en de jongeren een toekomst te bieden in een van zijn Fifteen restaurants rondom de wereld.
Boeken van Jamie Oliver
Recepten van Jamie Oliver
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
- Ingrediënten:
- arboriorijst, bleekselderij, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalkoenjus, kalkoenvel, kalkoenvlees, kippenbouillon, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, prosecco, tijm en ui
- Soort:
- risotto / gevogelte / feestdagen
- Ingrediënten:
- basmatirijst, bimi, citroen, gember, groene asperge, groene thee, honing, kokosmelk, koriander, limoen, misopasta, olijfolie, rode spaanse peper, sojasaus, sugarsnaps en zalmfilet
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, bleekselderij, extra vierge-olijfolie, kip, laurier, prei, ui en wortel
- Soort:
- soep/bouillon / gevogelte
- Ingrediënten:
- brooddeeg, gedroogde abrikozen, gedroogde dadel, gedroogde rozijnen en kruidnagel
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
- Ingrediënten:
- bacon, cajunkruiden, chilisaus, extra vierge-olijfolie, feta, kipfilet, koriander, lente-ui, limoen, maiskolven, okra, olijfolie, ontbijtspek, polenta, rode spaanse peper, tomaat en zoete aardappel
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- ananas, ei, friet, knoflook, kruidnagel, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, marmelade, moutazijn, nootmuskaat, olijfolie, piment, rietsuiker, rum, tijm, ui en varkensschouder
- Keuken:
- Amerikaans
- Soort:
- vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
- Ingrediënten:
- bloedworst, champignons, doorregen spek, ei, kerstomaat, olijfolie, varkensworstjes en weidechampignons
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- boerenkool, boter, broccoli, bruine rijst, citroen, currypoeder, diepvriesdoperwtjes, ei, gember, gerookte schelvisfilet, groene kool, knoflook, koriander, olijfolie, rode peper, rode ui, spruiten, spruitkropjes en venkelzaad
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
- Ingrediënten:
- citroen, erwten, munt, parmezaanse kaas, pecorino en tuinbonen
- Keuken:
- Italiaans
- Ingrediënten:
- ansjovis, augurk, bladpeterselie, bloem, boter, bramenjam, broodkruim, ei, kappertjes, peterselie, sjalot, ui, varkenslap en zonnebloemolie
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- abrikoos, citroensap, knoflook, lamsbout, olijfolie en tijm
- Ingrediënten:
- boter, cacaopoeder, clementine, crème fraîche, ei, pecannoot, gedroogde zure kersen, lichtbruine suiker, pure chocolade, stemgember en zelfrijzend bakmeel
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- fruit, mascarponeroom en taartbodem
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- parmezaanse kaas, slagroom en spinazie
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, cantharellen, sla, kastanjechampignons, knoflook, paddestoelen, parmezaanse kaas, radicchio, rozemarijn, rucola, rundvlees en truffelolie
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- carpaccio/tartaar
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, bleekselderij, boter, citroen, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, knoflook, paddenstoelen, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, tijm, witte ui en witte wijn
- Soort:
- risotto / rijst / vegetarisch
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, boter, champignons, knoflook, tijm en toast
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
- Ingrediënten:
- ansjovis, aubergine, balsamicoazijn, basilicum, basmatirijst, bladpeterselie, citroen, courgette, dijonmosterd, entrecote, extra vierge-olijfolie, harissa, knoflook, olijfolie, paprika, passata, rode ui, saffraan, yoghurt, zilvervliesrijst en zoet paprikapoeder
- Soort:
- vlees / rijst
- Ingrediënten:
- basilicum, buffelmozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, prosciutto en zongedroogde tomaat
- Soort:
- pasta/noodles
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, cumberlands, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, knoflook, laurier, rozemarijn, tijm, tomaten, zeezout en zwarte peper
- Soort:
- vlees
Alle recepten van Jamie Oliver