Jamie Oliver
We hebben 68 boeken van Jamie Oliver waarvan 20 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijkzoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jamie Oliver? Registreren is gratis!
Achtergrond
James (Jamie) Oliver is een bekende Britse TV kok met een indrukwekkend repertoire aan kookboeken, magazine en tv-programma’s op zijn naam. Hij wordt ook wel De Naked Chef genoemd vanwege zijn ‘naakte’, oftewel eenvoudige manier van koken.
Jamie Oliver is geboren in Clavering, Engeland op 27 mei 1975 waar hij al vroeg met eten en koken in aanraking kwam. Zijn vader en moeder hadden namelijk een eetcafe, The Cricketers, waar Jamie bijna letterlijk opgroeide.
Op 24 juni 2000 trouwde Oliver met zijn huidige vrouw Juliette Norton, die hij in zijn kookboeken steevast Jools noemt. Ze kregen drie dochters en twee zoons. Het gezin woon nog steeds in zijn geboorteplaats Clavering.
Loopbaan
Later ging hij werken in The River Café in Londen waar hij de basis legde voor zijn verdere culinaire carrière. Hij maakte er de eerste contacten in de TV wereld tijdens een opname van een documentaire wat resulteerde in de eerste programma’s als The Naked Chef waar alles draaide om de essentie van koken; lekker koken en eten hoeft niet moeilijk en duur te zijn.
Ook met de titels van zijn zijn eerste kookboeken “The Naked Chef” en “De terugkeer van de Naked Chef”, refereert Jamie aan zijn uitgangspunt wat later daadwerkelijk zijn handelsmerk zou worden. In alle kookboeken van Jamie Oliver herken je direct zijn ‘naked’ handschrift.
Ook altijd terugkerend is zijn liefde voor Italië en Italiaanse gerechten. Zijn speciale relatie met de Italiaanse chef Gennaro Contaldo heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Elk boek bevat wel een uitgebreide verzameling pasta’s en risotto’s.
Naast zijn kookboeken en TV programma’s zet Jamie zich ook nog in voor (kansarme) jongeren door te strijden voor gezond eten op scholen en de jongeren een toekomst te bieden in een van zijn Fifteen restaurants rondom de wereld.
Boeken van Jamie Oliver
Recepten van Jamie Oliver
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
- Ingrediënten:
- babycourgette, basilicum, doperwten, kerstomaat, mosselen, pesto, volkorenbrood en witte wijn
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- basis brooddeeg, specerijen en kruiden
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
- Ingrediënten:
- citroen, erwten, munt, parmezaanse kaas en yoghurt
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- bieten, radijs en rietsuiker
- Soort:
- salade / vegetarisch
- Ingrediënten:
- extra vierge olijfolie, groene asperges, limoen, paarse spruitbroccoli, paksoi en sojasaus
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- asperges, basilicum, bladpeterselie, extra vierge olijfolie, franse mosterd, munt, wijnazijn, witte wijn, zeezout en zwarte peper
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, boter, extra vierge olijfolie, gedroogde rode spaanse peper, groentebouillon, kaneel, korianderzaad, muskuskalebas, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, salie, venkelloof, venkelzaad, zeezout en zwarte peper
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
- Ingrediënten:
- arboriorijst, bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, kippenbouillon, parmezaanse kaas, pinot bianco, saffraan, ui en verdicchio
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- risotto / rijst / gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, kerstomaat, kool, limabonen, peper, snijbiet, spinazie, tabasco, wittewijnazijn, zongedroogde tomatenpuree en zout
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- basilicum, bleekselderij, chianti classico, tomaat, griesmeel, kalfsgehakt, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode spaanse peper, rundergehakt, ui, varkensgehakt en wortel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vlees / pasta/noodles
- Ingrediënten:
- avocado, citroensap, ei, gedroogde oregano, groene asperges, hete chilisaus, hüttenkäse, jalfrezi-currypasta, kerstomaat, knoflook, korianderblaadjes, limoensap, maistortilla, manchego, parmezaanse kaas, regenboogworteltjes, rode paprika, roomkaas light, sesamzaad, volkorenbrood, volkoren chapati en yoghurt
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- brooddeeg, gedroogde rode peper, geitenkaas, paprikapoeder en parmezaanse kaas
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
- Ingrediënten:
- asperges, balsamicoazijn, kerstomaat, kipfilet, olijfolie, rozemarijn, witte wijn, zeezout en zwarte peper
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- ansjovis, bladpeterselie, citroen, gerookt paprikapoeder en kerstomaat
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
- Ingrediënten:
- artisjok, basilicum, boter, citroenrasp, citroensap, droge witte wijn, knoflook en olijfolie
- Ingrediënten:
- honing, knoflook, salie, varkenskarbonade en venkelzaad
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, kippenbouillon, olijfolie, oregano, paprika, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Amerikaans
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, bouillon, droge martini, droge witte vermout, droge witte wijn, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, sjalot en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- citroen, gedroogde chilivlokken, kappertjes, knoflook, pastaschelpen, tomatenblokjes uit blik, tonijn in blik en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
- Ingrediënten:
- botersla, citroen, dijonmosterd, dille, extra vierge olijfolie, feta, krieltjes, magere yoghurt, olijfolie, rozemarijn, wijnazijn en zalmzijde
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Alle recepten van Jamie Oliver