Terug naar Rijksmuseum kookboek.
Rijksmuseum kookboek recepten
Jonah Freud
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- abrikozenmoes, amandelen, bakpoeder, bruine basterdsuiker, citroen, gedroogde abrikoos, geleisuiker, honing, koekkruiden, piment, roggemeel, roomboter, suiker, sukade en water
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- boter, ei, tarwebloem, volle melk, witte basterdsuiker en zeezout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boter, ei, gembersiroop, gist, groentemix, groenten, kaneelstokje, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, melk, mosterd, mosterdpoeder, olie, sambal oelek, suiker, water en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- hartige hapjes / groente / feestdagen
- Ingrediënten:
- belegen boerengatenkaas, belegen goudse kaas, droge witte wijn, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- kaas
- Ingrediënten:
- ansjovis, grof zeezout en olijfolie
- Keuken:
- Nederlands / Zweeds
- Soort:
- inmaak / vis / pekel en marinades
- Ingrediënten:
- azijn, bloemkool, cayennepeper, flespompoen, gemberpoeder, komkommer, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, sperziebonen, water, zeezout en zilverui
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- foelie, mager varkensvlees, peper, piment, varkensdarm, vet varkensvlees en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees / varkensvlees
- Ingrediënten:
- alikruiken, inktvis, kappers, krenten, olijfolie, pastis, peper, venkelknollen, venkelzaad, witte port en zeekat
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
- Ingrediënten:
- citroen, cognac, hollandse garnaal, ketchup, mayonaise, peper, piment d'espelette, sherry, sla, slagroom, tabasco, worcestersaus en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
- Ingrediënten:
- bloem, buikspek, gele ui, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, riblappen, rodewijnazijn, roomboter, spruit, water, witte peper, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees / groente
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, dijonmosterd, dragon, ei, kabeljauwwangen, kappers, kervel, melk, olie, peper, peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappel, appel, augurk, ei, mayonaise, peper, sjalot, slablad, vlees, wortel en zout
- Keuken:
- Russisch
- Soort:
- kalfsvlees / hartige hapjes / aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- bier, bloem, eiwit, grof zeezout, hooi, knoflook, lamsbout, peper, roomboter, water, wijn en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees / lamsvlees
- Ingrediënten:
- aardappel, bloem, klapstuk, laurierblad, olijfolie, pastinaak, peper, rookworst, rundvet, slagroom, ui, water, winterpeen, winterwortel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- stamppot / aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- belegen kaas, ei, ham, peper, room, witlof en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- boter, fijn zeezout, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bosui, duiven, eiwit, kruidnagel, laurierblad, madeira, morielje, olijfolie, pastadeeg, peper, peperkorrel, peterselie, prei, room, water, winterwortel, wontonvellen en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees / groente
- Ingrediënten:
- aardappel, andijvie, boter, melk, peper, spekblokjes en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- stamppot / aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, gebroken rogge, stroop en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- brood en broodgerecht
- Ingrediënten:
- bakpoeder, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / koek en gebak
- Ingrediënten:
- bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
- Ingrediënten:
- eidooier, maïzena, melk, slagroom, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / pudding / zuivel
- Ingrediënten:
- aardappel, bosui, boterroom, knoflook, laurierblad, lente-ui, peper, raapstelen en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- stamppot / aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, cantharellen, citroen, fond, gevogeltefond, kalfsfond, kip, knoflook, laurierblad, peper, pieds de mouton, roomboter, sherryazijn, sjalot, spitskool, suiker, tijm, trompettes de la mort, vlees, water, wild, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- gevogelte / groente
- Ingrediënten:
- augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
- Ingrediënten:
- agar-agar, azijn, basilicum, biet, bladselderij, chardonnayazijn, crème fraîche, druivenpitolie, eiwit, focaccia, geklaarde boter, gelatine, gevogeltebouillon, gevogeltefond, kabeljauwfilet, lota, melk, mierikswortelpuree, mini-biet, mosterd, old amsterdam, peper, room, xantana en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, poedersuiker, roomkaas, rozijn, sinaasappelrasp, walnoten, wortel, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / gebak, koek, taart, pudding / groente
- Ingrediënten:
- aardappel, aardappelzetmeel, arachideolie, bieslook, eidooier, maïzena, oester, peper, wittewijnazijn en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes / aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- aardappel, fijn zout, nootmuskaat, roomboter, volle melk en zeezout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- aardappelgerecht / vegetarisch
- Ingrediënten:
- bloem, citroenrasp, gist, kaneel, melk, roomboter, witte basterdsuiker, witte kandijsuiker en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- brood en broodgerecht / zoet
- Ingrediënten:
- brandewijn, kaneelstokje, rozijn, suiker en sultana's
- Soort:
- zoet
- Ingrediënten:
- asperge, citroen, focaccia, kabeljauwmoot, kokkel, kombu, scheermessen, visdraadwier, wakame en zee-eikolie
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bladvenkel, citroen, harder, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, roomboter, tomaat, ui en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
- Ingrediënten:
- basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout
- Keuken:
- Frans / Nederlands
- Ingrediënten:
- azijn, inmaakazijn, laurierblad, mosterdzaad, peperkorrel, sjalot, suiker, zilverui en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- inmaak / groente
- Ingrediënten:
- aardappel, boerenkool, boter, grove mosterd, melk, peper, rookworst en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- stamppot / aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- buikspek, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peper, varkensdarm, venkelzaad, vetspek, wildzwijnsrug, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees / wild / hartige hapjes
- Ingrediënten:
- citroenrasp, ei, spaanse amandelen en suiker
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / koek en gebak
- Ingrediënten:
- bladselderij, boter, knoflook, mossel, peper, preiwit, ui, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
- Ingrediënten:
- asperge, azijn, boter, castric, droge witte wijn, eidooier, fleur de sel, gezouten roomboter, hazelnootolie, kippenbouillon, kreeft, olijfolie, boter, oosterscheldekreeft, peper, peperkorrel, sjalot, snelkooktarwe, ui, water, zeekool, zeekraal, zeeuwse kooktarwe, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Nederlands / Limburgs
- Soort:
- wild
- Ingrediënten:
- bloem, dragonblad, ei, kastanjechampignon, lemoncurd, limoen, maïzena, olijfolie, pure chocolade, slagroom, suiker, taggiasche olijf, water en zure room
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- azijn, ei, mosterd, peper, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- condiment
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, bloem, boter, cherrytomaten, citroenmelisse, ijswater, jeneverbes, kaneelsiroop, kardemompeul, korianderzaad, steranijs, suiker, vanillestokje, venkelzaad, water, witte basterdsuiker, yoghurt en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet
- Ingrediënten:
- amandelspijs, appel, arachideolie, bloem, ei, elstar appel, goudrenet, kardemom, poedersuiker, rietsuiker, roomboter, rozijnen, rum, gist, volkorenmeel, water en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / frituur / feestdagen
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, fazantenborst, fazantenpoten, jeneverbes, laurierblad, nicola aardappel, peper, tijm, witte kool, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- inmaak / sous-vide / wild / gevogelte / aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, agar-agar, bernagieblaadjes, borage cress, citroensap, haring, haringkaviaar, jenever, komkommer, mayonaise, olijfolie, peper, ui, water, zeekraal en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- azijn / vis
1 notitie
- Ingrediënten:
- mosterdzaad, peper, wittewijnazijn en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- condiment
- Ingrediënten:
- bouillon, knolselderij, peper, prei, slagroom, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- soep/bouillon / mosterd
- Ingrediënten:
- afkokers, bladselderij, hamschijf, laurierblad, peper, prei, rookspek, rookworst, selderijknol, spliterwten, varkenspoot, water en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, droge witte wijn, kruidnagel, laurierblad, merg, olijfolie, paling, peper, peperkorrel, sjalotten, zoete appel, zout, zure appel en zuurkool
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht / vis
- Ingrediënten:
- boter, bundelzwammen, kastanje, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peper, reebout, rode biet, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, wild, wildfond en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees / wild
- Ingrediënten:
- arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
- Ingrediënten:
- agar-agar, bloem, bosui, chardonnayazijn, cherry-tomaat, citroen, droge sherry, eiwit, hollandse garnaal, kropsla, mosterd, paprikachips, peper, piment d'espelette, tomatenketchup, water, worcestersaus, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, cranberry, kruidnagel, laurierblad, meiknollen, peper, peterselie, prei, sjalot, varkenskop, varkensnek, varkenspoten, wortels en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- hartige hapjes / paté/terrine
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- kalfsvlees / frituur
- Ingrediënten:
- ansjovis op olie, basilicum, citroen, dragon, knoflook, mosterd, peper, pernod, spitskool, waterkers, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boerenkool, boter, kalfszwezerik, kippenbouillon, melk, olie, paneermeel, pastinaak, peper, steranijs, ui, water, witte chocolade en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees / groente
- Ingrediënten:
- aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- ei, half-om-halfgehakt, mosterd, peper, roomboter, ui en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, cranberry, hazenbout, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, milde azijn, ontbijtkoek, peper, pruimen, rode wijn, sleedoornbessen, spekblokjes, suiker, ui, venkel, verjus, zilverui, vossenbessen, wijnazijn en wortel
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- wild
- Ingrediënten:
- boter, citroenrasp, crème fraîche, dille, fleur de sel, gemalen zwarte peper, gevogeltefond, knoflook, koolrabi, kruimige aardappel, lamsoor, limoenrasp, maïzena, melk, olijfolie, peper, rode ui, roomboter, scholfilet, spinazie, sushi-azijn en zout
- Keuken:
- Nederlands / Hollands
- Soort:
- aardappelgerecht / vis
- Ingrediënten:
- droge witte wijn, knoflook, kokkel, olijfolie, peper, peterselie, rode peper, spaghetti en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- appel, citroenschil, goudrenet en suiker
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- fruit / zoet
- Ingrediënten:
- harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, bloem, eidooier, eiwit, gelatine, kalfsvlees, lavas, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peperkorrel, peterselie, prei, roomboter, slagroom, water, wortel, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees / kalfsvlees / frituur
- Ingrediënten:
- gebroken rogge, water en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
- Ingrediënten:
- boter, garam masala, gemberwortel, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagel, kurkuma, limoensap, mangochutney, paprika, ui, vis, visfilet, zeezout, zoete aardappel en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indiaas
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
- Ingrediënten:
- bloem, boter, champignon, knoflook, laurierblad, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, ui, wild, wildfond, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- wild
- Ingrediënten:
- aardappel, augurk, azijn, dille, ei, haring, kappertje, mayonaise, peper, ui, zout en zure room
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- aardappelgerecht / vis
- Ingrediënten:
- boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- aardbei, aardbeien lambada, citroen, citroensap, geconfijte gember, gelatine, gember, gembersiroop, griesmeel, melk, paneermeel, room, suiker, water en zonnebloemolie
- Keuken:
- Nederlands / Brits
- Soort:
- zoet / gebak, koek, taart, pudding / pudding
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, bloem, boter, ei, olie, peper, water en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter, ei, fleur de sel, gegrilde achterham, krieltjes, peterselie, room, witte asperge en zout
- Keuken:
- Nederlands / Limburgs
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / frituur / feestdagen
- Ingrediënten:
- bloem, peper, roomboter, schol en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, droge gist, kersen uit blik, maïzena, melk, roomboter, suiker, water en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- aioli, alikruiken, brood, droge witte wijn, laurierblad, peper, prei, ui, water, winterwortel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- amandelen, amandelspijs, blanke amandelen, citroenrasp, dubbelkoolzure soda, ei, kristalsuiker, melk, patentbloem, roomboter, speculaaskruiden, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- koek en gebak / feestdagen
- Ingrediënten:
- bloem, custardpoeder, ei, jonagold appel, kaneel, paneermeel, roomboter, rozijn, suiker, water, zoetzure appel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- bergamot, droge witte wijn, grapefruit, kalfsnier, kalfswang, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, munt, noilly prat, noordzeekrabbenpoten, olie, olijfolie, palmkool, parelgort, peper, peterselie, prei, roomboter, selderij, tabasco, ui, wittewijnazijn, wortel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vlees / kalfsvlees
- Ingrediënten:
- bakpoeder, boter, ei, eiwit, schenkstroop, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
- Ingrediënten:
- boter, kastanje, nootmuskaat, peper, spruitjes en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vegetarisch / groente
- Ingrediënten:
- bakpoeder, karnemelk, lichtbruine basterdsuiker, roomboter, speculaaskruiden, zeeuwse bloem en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- bruine suiker, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, laurierblad, peperkorrel en salpeter
- Ingrediënten:
- limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet
- Ingrediënten:
- bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
- Ingrediënten:
- slagroom, vanillesuiker en yoghurt
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / zuivel
- Ingrediënten:
- hardhout, hooi, paling, water en zeezout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
- Ingrediënten:
- chardonnayazijn, droge witte wijn, kokkel, komkommer, lamsoor, olijfolie, oost-indische kers blad, peper, tarwegrassap, visbouillon en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, fleur de sel, gemberwortel, la ratte aardappel, melk, zaanse mosterd en zeezout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- aardappelgerecht / vegetarisch
- Ingrediënten:
- blanke amandelen, bloem, donkere rum, ei, hazelnoot, honing, kaneelpoeder, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, macadamianoten, melk, pistachenoten, roomboter, slagroom, tijm, vanillestokje en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- gebak/koek/taart/pudding