124 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroencitroensapeigembergroentelaurierolieolijfoliepeperpeterseliesjalotsuikertijmtomaattomatenpureeuiwitte wijnwortel
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Gevogeltebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, kruidnagel, peper, prei, soepkip, water, wortel en zout

Soort:
wild en gevogelte / bouillon
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Preitaart met peer en gorgonzola

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, gorgonzola, knoflook, mosterd, peer, peper, pijnboompitten, prei, ricotta, water en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Favabonensoep met morcilla

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, favabonen, knoflook, kruidnagel, laurierblad, morcilla, olijfolie, peper, prei, venkelzaad, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Basisrecept uit Sieb's proefschrift:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kipkarkassen, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, prei, water, zoete ui en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Vegetarische lenterolletjes

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chinese champignons, knoflook, loempiavellen, peper, prei, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, taugé, tomatenpuree, water, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gebakken bloemkool - sambal goreng kol

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, groentenat, kippenbouillon, knoflook, prei, sambal oelek, ui, voorjaarsui, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Runder- of kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, knoflook, prei, runderbotten, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Lentils

Ingrediënten:
bleekselderij, friseesla, gedestilleerd water, groene hazelnoot, groene linzen, kamillebloem, kervel, knoflook, laurier, prei, sjalot, tijm, ui, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwarte radijs

Soort:
groente
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Duivenbouillon

Ingrediënten:
karkas van duif, karkas van gevogelte, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Bami Goreng

Ingrediënten:
bamboescheuten, bosui, gedroogde chinese paddenstoelen, kippenbouillon, knoflook, margarine, mie, olie, peper, prei, selderij, selderijblaadjes, sojasaus, taugé, varkensfricandeau, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
noedels
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Mouasseline van Sint-Jacobsnoten

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, eiwit, fleur de sel, gember, knoflook, laurier, mascarpone, miniprei, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse vissoep

Ingrediënten:
bouquet garni, doradegraten, garnituur voor vissoep, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, rode mulgraten, saffraan, tomaten, tomatenpuree, venkel, water, witte wijn, zeebaarsgraten, zeeduivelgraten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, champignons, knoflook, olijfolie, prei, tomaten, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride

Ingrediënten:
bot, bouquet garni, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde venkel, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, pittige mosterd, prei, sinaasappelschil, stokbrood, tarbot, ui, verse tijm, water, witvis, wortel, zeebaars, zeeduivel, zonnevis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Weisse Bohnen - Witte bonen

Ingrediënten:
ciderazijn, doorregen rookspek, knoflook, laurier, marjolein, peper, peterselie, prei, selderij, tijm, ui, water, wijnazijn, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Hazenbouillon met port

Ingrediënten:
bouillonblokje, hazenbout, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, laurier, peper, peperkorrels, prei, rode port, rookspek, selderijblad, tijm, ui, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild en gevogelte / wild
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Gevogeltebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, gevogeltekarkas, ijswater, knoflook, prei, ui, vleesresten gevogelte, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Haal meer recepten op...