117 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebloemboterdragoneidooierknoflookkruidennootmuskaatolieplantaardige oliesjalottijmtomaatuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse tuinbonen met eieren en croutons

Ingrediënten:
borlottibonen, brood, citroensap, edamamebonen, ei, limabonen, olijfolie, peper, peterselie, tuinboon, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Europees
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Kippensoep met vermicelli, ei en citoen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, eidooier, groene chilipeper, kipfilet, kippenbouillon, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode ui, vermicelli en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruidige verse tuinbonen met ei en croutons

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, borlottibonen, brood, citroensap, dille, edamamebonen, ei, kervel, limabonen, munt, olijfolie, peper, pesto, peterselie, tuinboon, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Aziatisch / Europees
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Griekse keuken: artisjokken met ei-citroensaus

Ingrediënten:
artisjok, artisjokken, bladpeterselie, bloem, bouillon, citroen, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, groentebouillon, hart, water, maïzena, olijfolie, patentbloem, peperkorrels, peterselie, vruchtensap, water, zout, 
zout en peper en zoutvlokken

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Aspergesalade

Ingrediënten:
asperges, citroensap, ei, olijfolie, peper, bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Knolselderijremoulade

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, dragon, eidooier, kappertjes, knoflook, knolselderij, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Warme bietjes in yoghurt

Ingrediënten:
citroensap, ei, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, maïzena, rode biet, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rundertartaar

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, citroensap, dijonmosterd, eidooier, kappertjes, mager rundergehakt, olijfolie, peper, bladpeterselie, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Ontbijt / diner / lunch uit Honey & co:

Sabich met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, ei, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, pita, rode chilipeper, tahin, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Salade Nicoise

Ingrediënten:
ansjovis in blik, citroensap, ei, extra vierge olijfolie, haricots verts, knoflook, krieltjes, kropsla, peterselie, pruimtomaat, tomatenketchup, tonijnsteak, zonnebloemolie, zwarte olijf en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde tuinbonen met tahin

Ingrediënten:
citroensap, ei, gedroogde tuinbonen, gigantes, limaboon, olijfolie, peper, peterselie, tahin, tuinboon, ui, witte boon en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Siciliaanse polpette

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kalfsgehakt, laurier, olijfolie, oud brood, oude pecorino, peper, peterselie, varkensgehakt, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Haal meer recepten op...