51 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebloemboterchilipepercitroeneigemalen komijngroene paprikaknoflookkoriandermuntoliepaprikapoederpeperrode chilipepertomaatwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, basilicum, cayennepeper, citroensap, cognac, dijonmosterd, eidooier, engelse mosterd, extra vierge olijfolie, franse mosterd, gember, grove mosterd, kappertjes, ketchup, knoflook, lente-ui, olijfolie, patak's madras-currypasta, peterselie, rode spaanse peper, saffraan, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Inktvisjes

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurierblad, moscardini, olijfolie, peperkorrels, peperoncino, peterselie, selderij en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

bacalao met pittige tomaten en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, cayennepeper, citroensap, gemalen zwarte peper, groene paprika, honing, knoflook, olijfolie, stokvis, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Fajita´s met kip

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, lente-ui, limoensap, olijfolie, passata, rode paprika, sjalot, tarwetortilla, tomaat, tomatensap, ui, verse koriander, verse peterselie, wilde rijst, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Ontbijt uit Super food voor familie en vrienden:

Avocado op roggetoast - lekker veel inspiratie - deel 2

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, avocado, balsamicoazijn, banaan, bieslook, bimi, bladpeterselie, cacao, chilivlokken, citroensap, engelse mosterd, extra vierge-olijfolie, frambozen, gerookte forel, gerookte zalm, hazelnoten, hete chilisaus, hüttenkäse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, maïskolf, pancetta, parmezaanse kaas, pijnboompitjes, prosciutto, pure chocolade, ricotta, rode peper, roggebrood, roggetoast, roomkaas light, rucola en waterkers

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bisque van rivierkreeft - crawfish bisque

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, citroensap, citroenschil, hete saus, knoflook, kreeftenbouillon, kreeftenschalen, kreeftenstaart, lente ui, olie, olijfolie, rivierkreeftstaartjes, rode paprika, selderij, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Bijgerecht uit Fast food:

Falaffel

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, knoflook, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Pittige mini balletjes

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, komijnpoeder, lente ui, olijfolie, quatre épices, rundergehakt, ui, verse koriander en bladpeterselie

Soort:
groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tonijn- en paprikatimbaaltjes niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, franse mosterd, gele peperoni, haricots verts, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, rode peperoni, tonijn in blik, uitjes, verse peterselie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Risotto alle vongole - Mosselrisotto

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelp, boter, carnaroli-rijst, chilipeper, citroensap, knoflook, boter, olijfolie, palourdes, peper, peterselie, schaaldierenbouillon, tapijtschelpen, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, vongole veraci, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde tuinbonen met aardappelen en kruidige uien

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, citroensap, ei, gedroogde tuinbonen, gigantes, knoflook, korianderpoeder, limaboon, olijfolie, peper, peterselie, tahin, tuinboon, ui, witte boon en zout

Soort:
saus/dressing/jus / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gebakken boterbonen met feta, zuring en sumak

Ingrediënten:
bosui, boter, boterbonen, citroensap, feta, knoflook, kruiden, olijfolie, rode chilipeper, sumak, zout, zuiveringszout en zuring

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Octopussalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, octopus, peterselie, rode chilipeper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Falafal van Kievitsbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, citroenmelisse, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, kievitsbonen, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olie, rode chilipeper, scherp paprikapoeder, verveine en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus met kruidengehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, diepvrieserwten, dille, edamamebonen, gehaktballen, hummus, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lente-ui, maïzena, olijfolie, tuinboon en vlees

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Abou ganoush - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, tomaat en ui

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...