34 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbotercitroencitroenraspcitroenschildillefijne kristalsuikergroentebouillonknoflookkruidnagellaurierbladolijfoliepeterselierode wijnrozemarijntijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Gepocheerde zalm met risonisalade

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, doperwten, kristalsuiker, laurier, laurierblad, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, risoni, spinazie, suiker, witte peperkorrels, zalm, zalmfilet, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Makreelescabeche

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, makreel, olijfolie, peper, peterseliestelen, radijs, rode ui, sherryazijn, sinaasappel, suiker, venkelknol, verse bladpeterselie, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Gratin van schorseneren

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, knoflook, laurier, peperkorrels, rozemarijn, schorseneren, suiker en tijm

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Schorseneren

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, knoflook, koolzaadolie, laurier, peperkorrels, rozemarijn, schorseneren, suiker en tijm

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / nagerecht uit Plenty:

Salade met kweepeer en dolcelatte

Ingrediënten:
appelazijn, citroensap, dolcelatte, fijne kristalsuiker, grove mosterd, kweepeer, laurier, olijfolie, pistachenoten, rode wijn, sinaasappelschil, slablaadjes, water, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kalfslong en -hart - Salonbeuschel

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, boter, citroensap, kalfshart, kalfslong, kappertje, knoflook, laurierblad, marjolein, meel, mosterd, peperkorrel, slagroom, soepgroenten, suiker, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wijnazijn, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bista en rollo - Cubaanse rollade

Ingrediënten:
boter, citroensap, gekookte ham, groene paprika, knoflook, laurier, limoensap, majoraan, oregano, peper, rode paprika, rode wijn, rundervang, suiker, tomaat, ui, wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Cubaans
Soort:
vlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bissara met gemarineerde makreel

Ingrediënten:
bissara, citroensap, citroenschil, extra vierge olijfolie, haringfilet, in azijn gemarineerde paddenstoelen, knoflook, korianderzaad, laurier, makreelfilet, peper, rietsuiker, roze peperbessen, saffraantuile, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, venkelknol, witte azijn, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vlierbessensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, rode port, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, vlierbessensap, wildfond en witte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Karper in dillesaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, dille, karper, kruidnagel, laurier, peperkorrels, room, selderijknol, suiker, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
azijn / vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Lentelangoustines

Ingrediënten:
bieslook, citroenmelisse, citroensap, citroenschil, dille, dragon, groene peper, kwark, langoustines, laurier, peperkorrels, suiker, waterkers en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Gans in witte wijn

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gans, gelatine, gemberpoeder, laurier, peperkorrels, peterseliewortel, suiker, tomaat, water, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte / azijn
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Scandinavische lamsragoût

Ingrediënten:
champignons, citroenrasp, citroensap, dille, griekse roomyoghurt, kristalsuiker, lamsbout, lamslende, laurier, magere melk, maïzena, milde mosterd, ui, venkelknol, witte peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zweeds / Noors
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Brochettes van reuzengarnalen

Ingrediënten:
bieslook, chilipoeder, citroensap, laurier, olijfolie, peper, rauwkost, reuzengarnalen, rode paprika, sojasaus, suiker, tomaten, uien en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Fazant met gekruide zuurkool en kweepeer

Ingrediënten:
boter, citroensap, fazant, ganzenvet, gevogeltebouillon, jeneverbes, jonagold appel, kaneelstokje, karwijzaad, kristalsuiker, kruidnagel, kweepeer, laurierblad, peper, ui, witte wijn, zout, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Europees
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratenes Doradenfilet auf Bohnengemüse mit Sardellen-Kapernjoghurt / Gebakken goudbrasemfilet op bonen met ansjovis-kappertjesyoghurt

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, boter, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, dragon, gedroogd bonenkruid, gember, goudbrasemfilet, griekse yoghurt, groentebouillon, kappertjes, knoflook, laurier, natron, olijfolie, orientaalse groente- em soepkruiden, peper, peterselie, pimentkorrels, sinaasappelrasp, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte oogbonen

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackene Auberginenscheiben mit Libanesischem Couscous-Salat und Harissadip - Gebakken aubergineschijven met salade van Libanese couscous en harissa-dip

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, dille, fregola sarda, gedroogd bonenkruid, groentebouillon, harissadip, koriander, laurier, libanese couscous, milde chilipeper, olijfolie, peper, suiker, tarwebloem t480, voorgerecht en zout

Keuken:
Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...