261 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroensapdroge witte wijneikippenbouillonkruidnagellaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselierode wijnrozemarijnrunderbouillonsuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ragout de morue - Gestoofde zoute vis

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, cayennepeper, extra vergine olijfolie, frituurolie, gedroogde gezouten vis, knoflook, knoflookmayonaise, laurier, nieuwe aardappels, saffraanpoeder, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf au pistou - Runderstoofpot met kruiden, kaas en knoflook

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Taglierini met cacao

Ingrediënten:
bloem, boter, cacao, ei, gedroogde rode chilipeper, knoflook, laurier, mascarpone, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Bitoque met ei

Ingrediënten:
bloem, boter, grof zout, knoflook, laurier, lendenbiefstuk, olijfolie, piri piri saus, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

In de mond smeltende gestoofde schenkel

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, chianti, gedroogde porcini, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, pruimtomaten in blik, rode ui, rozemarijn, runderschenkel, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Reehachée van Dick Soek

Ingrediënten:
bloem, jeneverbes, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, kruidnoten, laurier, peper, reepoulet, rode wijn, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Southern fried chicken

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, bloem, bruine basterdsuiker, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, karnemelk, kippendijen, kippenpoten, knoflook, knoflookpoeder, laurier, rietsuiker, rodekool, rodewijnazijn, tijm, uienpoeder, venkelzaad, zeezout, zoete aardappel en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Makreel met vilao saus en bataten

Ingrediënten:
bataat, bier, bloem, boter, citroensap, gedroogde wildevenkelbloemen, grof zout, knoflook, laurier, makreel, massa de pimentos, olijfolie, peterselie, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Bal Bourguinon - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
agavesiroop, bloem, champignons, grof paneermeel, jonge rode wijn, knoflook, laurier, peper, plantaardige margarine, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gemarineerde snijbiet

Ingrediënten:
bloem, knoflook, laurierblaadje, snijbiet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

'Folie'-salade

Ingrediënten:
algin, artisjokken, bergamotbloemen, bliktonijn, bloem, brood, calcic, extra vergine olijfolie, gefermenteerde melk, geitenmelkyoghurt, gist, harde bloem, hazelnoten, ijsplantjes, kattenklauw, knoflook, komkommerbloemen, laurier, lecite, macadamianoten, mató, melk, pa-ha, postelein, rozemarijn, sherryazijn, tonijnkuit, xanthaangom, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte wortelen met geitenkaas en wasabi-erwten

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, fleur de sel, franse sjalot, jonge geitenkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, melk, olijfolie, paarse wortel, peper, steranijs, tijm, wasabi-erwten en waterkers

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Navarin met mosterd-croutons

Ingrediënten:
bloem, bruine fond, courgette, grove mosterd, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, krielaardappelen, laurier, mager lamspoulet, meiknolletjes, stokbrood, tijm, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Stoofvlees met kumquats

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, knoflook, kumquats, laurier, olijfolie, peper, prei, rode wijn, runderstoofvlees, sinaasappelsap en zout

Soort:
vlees / rundvlees
Haal meer recepten op...