37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembouillondragoneigehaktgroenteknoflooklaurierbladmelknootmuskaatolijfoliepeterseliepreiroomspecerijensuikertijmuiwaterwortelzoutzuivel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Büresoup - Boerensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, dragon, gevogeltefond, knakworst, knoflook, knolselderij, laurier, peper, peterselie, prei, rookworst, staatsburger worst, wortel, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Saumawe - Gevulde varkensmaag

Ingrediënten:
blanke azijn, boter, druivenpitolie, ei, grof zout, knoflooksap, knolselderij, marjolein, peper, peterselie, ui, varkenslende, varkensmaag, varkensnek, vastkokende aardappelen, wortels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde lamsmagen - manouls lozérien

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, knolselderij, lamsmaag, laurierblad, prei, rauwe ham, ui, verse peterselie, peper, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Visschotel met zeewolf

Ingrediënten:
aardappels, boter, citroensap, droge witte wijn, droge worst, friese droge worst, jeneverbes, laurier, mosselen, peper, selderijknol, ui, zeewolf en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis / ovenschotel
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Ovenschotel met lamsvlees en knol- en bleekselderij

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, kaneelstokje, knolselderij, koriander, lamsschouder, melk, olijfolie, peper, runderbouillon, slagroom, spaanse peper, steranijs en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan Monday: rauwe salade van wortelgroenten

Ingrediënten:
agavesiroop, appelciderazijn, biet, bieten, dragon, dressing, eieren, gehakt, hazelnoot, granaatappelpitjes, groenten, hazelnoten, knolselderij, lente-uitjes, maanzaad, peper, radijsjes, verse dragon, sinaasappelsap, vlees, wortelgroenten, wortels, zeezout, zoete appel en zuivel

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Biersoep van opa Klaas

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, gerookt buikspek, kruidenbuiltje, laurierblad, peper, peterseliewortel, pils, prei, selderijstengel, tijm, uitjes, verse bieslook, verse kampernoelies, verse peterselie, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Kalfsfarce

Ingrediënten:
bospaddenstoelensaus, ei, eidooier, groente, kalfsbout, kalfskop, kalfslever, kalfstong, knoflookcroutons, kruidensaus, peper, peterselie, room, salieboter, tijm, vleesvulling en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / paddenstoelen
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Niter kibbeh * home made

Ingrediënten:
aardappelpuree, couscous, fenegriek, gember, groene kardemompeulen, groenten, kaneel, korianderzaad, kurkuma, laurierblad, popcorn, rijst, roomboter, knoflook, ui, vlees en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe kies je een vleesvervanger?

Ingrediënten:
bloem, hamburgers, eiwit, eiwitten, granen, groente, groenten, melk, noten, peulvruchten, quorn, seitan, soja, sojabonen, specerijen, tempeh, tofu, vet, vlees, zout en zuivel

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis in de keuken:

IN DE PAN

Ingrediënten:
bouillon, gerookte vis, groene kruiden, groente, ham, boter, peper, pittige kaas, risottorijst, knoflook, uien, witte wijn en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / risotto / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Foie de veau sauté - Gebakken kalfslever

Ingrediënten:
bloem, boter, coulis de tomate, groente, kalfslever, knoflookboter, kruidenboter, mosterdboter, olie, peper, peterselie, sauce à la italienne, sauce brune aux fines herbes, sauce crème à la moutarde, sauce robert, waterkers en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Haal meer recepten op...