234 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotergroenteknoflookkruidenkruidnagellaurierolieolijfoliepeterselierozemarijnselderijspecerijensuikertijmtomaatuivetwaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Pot-au-feu

Ingrediënten:
bleekselderij, koolraap, kruidnagel, laurierblad, peper, prei, rode wijn, runderschenkel, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Heldere groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gemalen foelie, kruidenbouillontablet, laurierblad, medium dry sherry, peper, prei, rode paprika, verse peterselie, verse tijm, vleesfond, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Waterzooi van roodbaars

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Tafelspits

Ingrediënten:
bleekselderij, laurierblad, mierikswortelmousseline, pastinaak, peperkorrels, pimentkorrels, prei, runderstaartstuk, soepgroentesalade, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits / Oostenrijks
Soort:
rundvlees
Een recept uit Felix Wilbrink - Familierecepten

Basisrecept uit Familierecepten:

Basisbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, chapatimeel, kruidnagel, laurierblad, peperkorrel, peterselie, prei, runderschenkel, tomaat, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Bruinebonensoep van mijn moeder

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine bonen, gort, laurierblaadjes, ontbijtspek, ossenstaart, peper, peterselie, prei, rookworst, schouderkarbonade, selderijblad, tomatenketchup, tomato frito, ui, vleesbouillontablet en zout

Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, ñoraspaprikas, peperkorrel, prei, tomaat, ui, venkelknol, verse tijm en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Erwtensoep (uit de slowcooker)

Ingrediënten:
prei, hamschijf, knolselderij, krabbetjes, kruimige aardappel, laurierblaadjes, water, rookworst, selderijblad, spliterwten, bleekselderij, peper, winterpeen en zout

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Kippenpaté met ham

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, kalfspoot, kip, kippeningewanden, laurierblad, mager buikspek, olijfolie, peper, prei, serranoham, ui, verse tijm, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ossenstaartragout - coda alla vaccinara

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, gezeefde tomaten, kaneelpoeder, laurierblad, majoraan, nootmuskaat, ossenstaart, peper, pijnboompitten, prei, pure chocolade, rauwe ham, rozijnen, ui, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Bone Broth

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, heldere bouillon, jeneverbessen, laurierblaadjes, lavas, madeirawijn, peperkorrels, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbotten, runderschenkel, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zout

Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Ham in aspic met peterselie - jambon persillé, tradition bourguignonne

Ingrediënten:
bladgelatine, bleekselderij, bourgogne aligoté-wijn, braadvocht, crème fraîche, gepekelde varkensschouder, gladde peterselie, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, laurierblaadjes, peperkorrels, prei, reuzel, sjalot, tijm, ui, varkenspoot, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde lamsmagen - manouls lozérien

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, knolselderij, lamsmaag, laurierblad, prei, rauwe ham, ui, verse peterselie, peper, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Consommé met deeghoedje

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, eiwit, kalfsbotten, kalfsgehakt, knoflook, laurierblad, peperkorrels, peterselie, prei, rundergehakt, runderpoulet, sesamzaad, soepgroenten, tijm, tuinkruiden, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Cioppino

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, cocktailgarnalen, droge witte wijn, fruits de mer, groene paprika, italiaanse kruiden, kabeljauwfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, prei, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkel, verse bieslook, visfond en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Recept uit Lekkere recepten van het land:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurierblaadjes, peterselie, preien, rozemarijn, tijm, uien, wortels, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Haal meer recepten op...