63 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapeikippenbouillonknoflookkruidnagellaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnroomrozemarijnselderijsjalottomatenpureeuiwaterzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van wortel en duindoorn

Ingrediënten:
appelbalsamico, citroensap, citroentijm, citroenverbena, duindoornsap, eiwitpoeder, gelatineblaadjes, room, schapenyoghurt, suiker, ultra-sperse hv, water, wortel, wortelloof, wortelsap, yoghurtwei, zoethout, zout en zuivel

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's comfort food:

Gehakt & gortbolletjes

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gedroogde gist, halfvolle melk, ingemaakte walnoten, kippenbouillon, laurier, mierikswortel, olijfolie, parelgort, rietsuiker, rundergehakt, shiraz, steranijs, sterk broodmeel, tijm, ui, wittewijnazijn en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden hertfilet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, hertenfilet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, moesappel, olijfolie, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, ui, vleesbouillon, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met ossentong, zure bieten en mierikswortel

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, briochebroodjes, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, mierikswortelcrème, olijfolie, ossentong, salie, tafelsuiker, tijm, ui, wortel, zeezout, zure bieten en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Biersauce - Biersaus

Ingrediënten:
bakzout, bieslook, bleekselderij, boter, crème fraîche, donker bier, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, pastinaak, peper, room, selderijblad, sjalotten, suiker, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gnocchi in tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, bloemige aardappel, boter, eidooier, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, romatomaat, suiker, tijm, ui en wortel

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Elegante linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, groentebouillon, knoflook, laurier, puy-linzen, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Franse linzensoep met zuring of spinazie

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, groentebouillon, knoflook, laurier, puy-linzen, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Haas, hout en beukennootjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Varkensterrine met verse piccalilly

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, boter, droge witte wijn, geelwortelpoeder, gelatine, haricots verts, kristalsuiker, paprika, peperkorrel, rode peper, stokbrood, tijm, ui, varkenspoot, wittewijnazijn, wortel en zoetzure augurk

Soort:
mosterd / paté/terrine
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kip met linzenrijst

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boter, cayennepeper, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, langkorrelrijst, lente-ui, linzen uit pot, nootmuskaat, piment, rietsuiker, rode spaanse peper, tijm, ui en wortel

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Malzbier-Kümmel-Sauce - Moutbier-karwijsaus

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bruine suiker, champignons, doorregen spek, geklaarde boter, gladde peterselie, groentefond, ijsklontjes, karwijzaad, knolselderij, laurier, mosterdzaad, moutbier, rode wijnazijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensbotten, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Maronensamtsuppe mit Steinpilzen, Knollensellerie und Walnüssen / Gebonden kastanjesoep met eekhoorntjesbrood, knolselderij en walnoten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, eekhoorntjesbrood, gepelde kastanjes, gevogeltefond, gevogelteglace, hamspek, knoflook, knolselderij, laurier, madeira, olijfolie, peper, peterseliestengel, prosecco, selderijblad, slagroom, suiker, suikerklontjes, tijm, truffeljus, walnoten, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomaten-crème soep

Ingrediënten:
basilicum, boter, groentebouillon, halfvolle room, melk, peterselie, room, suiker, tijm, tomaat, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Ossenstaart

Ingrediënten:
bieslook, cantharellen, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kalfsfond, knoflook, knolselderij, laurier, ossenstaart, peperkorrels, pimentkorrels, rode wijn, rozemarijn, sjalotten, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kreeft met pasta, salieboter en limoen

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, bleekselderij, boter, botersaus, court-bouillon, groene asperge, kerstomaat, knoflook, kreeft, limoen, rozemarijn, salie, spaghetti, suiker, tijm, ui en wortel

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Wildsaus

Ingrediënten:
bessengelei, bloem, boter, bouillon van wildresten, bruin van jus, champignons, foelie, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, pikante saus, rode wijn, suiker, tijm, tomaat, ui en wortel

Haal meer recepten op...