271 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapcourgetteknoflookkruidenlaurierolieolijfolieoreganopeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnsuikertomatenpureeuivetwortelzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Kalfsfond

Ingrediënten:
kalfspoot, kalfsbotten, knoflook, laurier, bladpeterselie, prei, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenbouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bospaddenstoelen, graankorrels, hertenbotten, jeneverbes, knoflook, knolgroenten, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, spruitjes, tijm, tomaat, ui, water, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Jambalaya met kip en garnalen

Ingrediënten:
gepelde rauwe garnalen, gerookte ham, groene paprika, kip, knoflook, reuzel, tabasco, tijm, tomaat, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte bloem, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bizonchili - bison chili

Ingrediënten:
bizongehakt, bleekselderij, groene paprika, knoflook, laurierblad, plantaardige olie, salsa, tijm, tomaat, ui, water, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Groentebouillon

Ingrediënten:
knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, peterselie, preiwit, tijm, tomaat, water, witte peper, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Mosterd voor de maaltijd - konijn met slakken

Ingrediënten:
amandelen, boterham, kaneel, knoflook, konijn, madeira, olijfolie, paprika, peper, picada, saffraan, selderij, slakken, tijm, tomaat, ui, water, wijnazijn, witte wijn, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / hoofdgerecht uit Tough Cookie:

Ossobuco

Ingrediënten:
bloem, kalfsschenkel, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, sinaasappel, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, water en wijn

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Keukenlab:

Tomatenpastis

Ingrediënten:
basilicumolie, gin, laurier, oregano, suiker, tijm, tomaten, water, zeezoutvlokken, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Kastanjesoep met chorizo - sopa de castañas

Ingrediënten:
bakchorizo, bleekselderij, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, tamme kastanje, tomaat, verse tijm, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Kaviaarlinzen Met Venkelworst

Ingrediënten:
azijn, bieslook, blauwe kaas, bleekselderij, bospeentjes, kaviaarlinzen, kumato-tomaten, kyouno-kujyouno-negiabura, laurierblad, linzen, olijfolie, peterselie, sjalotjes, tijm, tomaten, ui, venkelworstjes, water en zout

Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Knuspercaprese / Knapperige caprese

Ingrediënten:
bloem, olijfolie, olijven-kappertjespesto, paneermeel, peper, rucolasalade, tijm, tofu, tomaten, water, witte balsamicoazijn, witte misopasta en zetmeel

Soort:
vegan
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
brood, gedroogde tijm, gedroogde venkel, olijfolie, groene paprika, grof zeezout, gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, saffraandraadjes, stokbrood, tomaat, ui, vermicelli, verse peterselie, verse spaanse peper, peper, water, witvis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Bruine basissaus

Ingrediënten:
afsnijdsels van rund, bloem, laurier, peterseliestelen, tijm, tomatenpuree, ui, water en winterpeen

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, laurier, pastinaak, prei, tijm, tomaten, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Ossestaartsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, laurierblad, madera, ossestaart, peperkorrel, peterselie, tijm, tomaat, ui, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...