312 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbloembotercitroensapcrème fraîchedragondroge witte wijneigroentebouillonkippenbouillonknoflooklaurierolieparmezaanse kaaspeperslagroomtijmuiwitte wijnwortelzoutzure room
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde peterselieroomsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, halfvolle room, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, slagroom, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas en bieslook

Ingrediënten:
bieslook, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas en paprika

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Grand Maitre"

Ingrediënten:
belgisch bier, boter, eidooier, double cream, kreeft, olie, peterselie, sjalot en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Ravioli sud tirolesi

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, champignon, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, groentebouillon, jeneverbes, knoflook, maïzena, nootmuskaat, parmezaanse kaas, porcini, room, sjalot en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Paradijstomaten

Ingrediënten:
ananas uit blik, azijn, cayennepeper, champignons uit blik, ham, kruiden-slasaus, kwark, olie, paprikapoeder, peterselie, rode paprika uit pot, room, sjalot, tabasco, tomaten en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Biparmentier

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, brood, extra vergine olijfolie, groene olijven, groentebouillon, nootmuskaat, pompoen, prei, room, salie, sjalot en tuinkruiden

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Italiaanse linzensalade

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjok, basilicum, beurre noisette, burrata, cabernet sauvignon-azijn, citroen, hazelnoot, ijsbergsla, krielaardappelen, oranje linzen, parmezaanse kaas, peterselie, room, rucola, sjalot, tomaat en zwarte linzen

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

New england clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, knoflook, mais, olijfolie, pancetta, peterselie, sjalot, slagroom, venusschelpen, visfond en witvisfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Bloemkool panna cotta met kipper

Ingrediënten:
gelatine, bloemkool, droge witte wijn, groentebouillon, hazelnootolie, kappertjes, kipper, olijfolie, peterselie, prei, sjalot, slagroom, witte peper, witte wijnazijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsrolletjes met dragon

Ingrediënten:
casinobrood, dragon, kalfsescalope, kerstomaat, ketchup, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, slagroom, tomaat en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gehakttaart

Ingrediënten:
eieren, gehakt, gemalen kaas, gerookte ham, kruimeldeeg, olijfolie, oregano, peper, peterselie, room, sjalotjes, tomatenpuree, vetstof en zout

Soort:
vlees
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Midden-oosterse dipsaus

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, lavashbrood, olijfolie, peterselie, ui en zure room

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevuld kalkoenfiletgebraad met paprika's

Ingrediënten:
champignons, eierdooiers, kalkoenfiletgebraad, kippenbouillon, olie, paneermeel, paprikapoeder, paprika's, peper, peterselie, room, salie, sjalotje, ui, vetstof, vleestomaten en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Fusilli met zeekat

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderijhart, boter, citroen, fusilli, knoflook, olijfolie, sjalot, slagroom, visbouillon, witte wijn en zeekat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Haal meer recepten op...