103 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterknoflookkruidenkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperpreiselderijspecerijensuikertijmtomatenpureeuivetwaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / hoofdgerecht uit Van piepers tot pasta:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, bladselderij, boter, knolselderij, kruidenbouillon, laurierblad, peterselie, prei, rookworst, schouderkarbonade, spliterwten, ui en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Lamspens

Ingrediënten:
boter, knoflooktenen, knolselderij, lamspens, laurierblaadjes, peterselie, puy-linzen, sla, tijm, tomatenpuree, uien, worsten met organen en wortels

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Bloedworstsoep van mijn vader met croutonhartjes

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, bloedworsten, boter, groene kool, grof zout, knolselderij, kruidnagel, laurier, lavas, peterselie, prei, ui, witbrood, witte meiraap, witte peper, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Erwten soep

Ingrediënten:
bladselderij, foelie, hamschijf, kruidnagels, laurierblad, lavasblaadjes, peterseliewortel, bladpeterselie, prei, rookworst, selderijknol, spliterwten, ui, water, winterwortel, worcestersaus, zout, zuurkoolspek en zwarte peper

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Lunch / snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Kroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, knolselderij, laurier, nootmuskaat, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, runderpoulet, sherry, tijm, ui, winterpeen en zout

Soort:
vlees / frituur
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe - Gortsoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gort, groentefond, gruyère, hysop, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, luchtgedroogde doorregen spek, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, runderschouder, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Bouchées à la reine - Ragoutpasteitjes

Ingrediënten:
azijn, bladerdeeg, bloem, boter, champignons, crème fraîche, eidooier, grof zout, kalfsschouder, kalfszwezerik, kip, kipfilet, knolselderij, kruidnagel, laurier, lavas, peper, peterselie, prei, selderijblad, slagroom, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / pastei / orgaanvlees
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Beef & Guinness pie

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen runderlappen, ei, guinness, knoflook, knolselderij, laurier, pastinaak, bladpeterselie, roomboterbladerdeeg, runderbouillon, tijm, ui, worcestershiresaus, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
foelie, kalf, kruidnagel, laurier, lavaswortel, peperkorrels, peterselie, prei, selderij en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Brabantse hazenpeper

Ingrediënten:
aalbessengelei, bloem, hazenvoorloper poten, jeneverbes, kandijsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, peterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, spekjes, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel en zilveruitjes

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Saures Lüngerl - Kalfslong in zure saus

Ingrediënten:
augurkensap, bloem, boter, bouquet garni, citroensap, dragonazijn, groentefond, kalfsfond, kalfslong, knolselderij, laurier, middelscherpe mosterd, peper, peperkorrels, peterselie, prei, room, rozemarijn, sjalotten, tijm, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde lamsmagen - manouls lozérien

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, knolselderij, lamsmaag, laurierblad, prei, rauwe ham, ui, verse peterselie, peper, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Brown Beef stock

Ingrediënten:
laurier, niervet, ossenstaart, peterselie, rode port, prei, rode wijn, halslappen, selderij, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Franse hutspot - hochepot

Ingrediënten:
bladselderij, bouquet garni, brood, groene kool, gruyerekaas, jeneverbes, klapstuk, knoflook, kruidnagel, lamsschouder, laurierblad, meiknol, ongerookte worst, ossestaart, peperkorrel, prei, selderijknol, ui, varkensoor, vastkokende aardappel, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Heldere consommé

Ingrediënten:
bladpeterselie, doorregen runderlappen, kalfsschenkel, laurier, olie, peperkorrels, prei, rozemarijn, selderij, tijm, ui en winterpeen

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Hongaarse kalfstongsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, bruine champignons, gekookte ham, gele paprika, gezouten kalfstong, jeneverbessen, kalfsjus, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, paprikapoeder edelsusz, peperkorrels, peterselie, rode paprika, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Hongaars
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Runderbouillon

Ingrediënten:
foelie, laurierblad, peperkorrels, peterselie, schenkel, selderij, tijm, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Ingelegde groente

Ingrediënten:
appelbalsamico, bier, bruine boter, dragon, druivenpitolie, engelwortelzaad, gele biet, honing, koolrabi, laurierblad, merg, peterselieblad, peterseliestelen, peterseliewortel, rodebietensap, rode klaverzuring, roomse kervel, rozenbottelazijn, selderij, selderijknol, sjalot, sparrenazijn, tijm, ui, varkensrib, vlierazijn, water, wittewijnazijn, wortel, zeesla en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofd rundvlees met champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, gedroogde peterselie, kastanjechampignons, knoflook, laurier, olie, peper, rode wijn, runderlappen, selderijknol, spekblokjes, tijm, ui, uitjes, vleesbouillon, winterwortel, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bouillon, runderpoelet

Ingrediënten:
beenderen, citroen, foelie, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, peterselie, prei, runderpoulet, selderij, tijm, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...