368 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbotercitroencitroensapcourgetteeifruitgroenteknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepaprikapepertijmtomatenpureeuivetvleeswaterwortelzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Felix Wilbrink - Familierecepten

Basisrecept uit Familierecepten:

Basisbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, chapatimeel, kruidnagel, laurierblad, peperkorrel, peterselie, prei, runderschenkel, tomaat, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Italiaanse bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsschenkel, kippenkarkas, kippenvleugels, knoflook, laurier, peterselie, piepkuiken, prei, runderschenkel, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, ñoraspaprikas, peperkorrel, prei, tomaat, ui, venkelknol, verse tijm en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Ruderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, kalfspoot, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, prei, runderbotten, runderschenkel, tomaat, uien, winterpenen en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Wildbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbes, knoflook, laurier, peterselie, prei, rode wijn, tijm, tomaat, uien, wildafsnijdsel, wildbotten, winterpeen en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Vleessaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bliktomaten, laurierblaadjes, olijfolie, ontbijtspek, prei, rode wijn, runderbouillon, runderriblappen, salie, tomatenpuree en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus / boter en olie
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Inktvis, limabonen en inkt

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, citroen, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, knoflook, limabonen, peper, peterselie, prei, tomaat uit blik, ui, venkel, zeekat en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse minestrone

Ingrediënten:
rode aardappel, bleekselderij, boter, gemberpoeder, kippenbotten, lamsbotten, meiraap, peterselie, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, vermicelli, versgemalen zwarte peper, water, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, laurier, pastinaak, prei, tijm, tomaten, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Hopscheuten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, fleur de sel, hopscheuten, knoflook, bladpeterselie, prei, sjalot, tomaten, wortel en zwarte peperolie

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Consommé van kip

Ingrediënten:
bleekselderij, eiwit, kippenbouten, kippenkarkas, kippenpoten, laurierblaadje, prei, tijm, tomaat, ui, verse peterselie, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Recept uit 500 slowcooker recepten:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, kruidnagel, laurier, olie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, tijm, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Bruine kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, kalfsbot, knoflook, laurier, peterselie, prei, tomatenpuree, ui, winterpeen en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Basisrecept Noordzeebouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, graten en kuit van platvissen, griet, kabeljauw, knoflook, laurier, olijfolie, pastis, peterselie, pieterman, pladijs, prei, rode paprika, rode poon, saffraan, sliptong, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol en visfumet

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, knoflook, koriander, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, prei, rozemarijn, steranijs, tijm, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, vis, knoflook, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, schelpdieren, sinaasappelrasp, stokbrood, tomaat, tomatenpuree, ui, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Wildfond

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, kalfsbeenderen, knoflook, laurier, peterselie, prei, rode wijn, snijafval van wild, tomatenpuree, water, wildkarkas, witte peperkorrels en wortel

Soort:
wild en gevogelte / bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Toscaanse minestrone - minestrone alla toscana

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, gedroogde toscanellibonen, langkorrelige rijst, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, tomaat, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken heek - nasello in tegame

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, dijonmosterd, droge witte wijn, heekmoot, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, peper, prei, sjalot, tomaat, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Jus de Veau/bruine saus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, kalfsbotten, knoflook, laurier, peterselie, prei, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Vismedaillons van Oma Willems

Ingrediënten:
bier, bleekselderij, bloem, boter, champignon, citroensap, doperwtjes, garnalen, gruyèresmeerkaas, melkroom, nieuwe aardappel, peper, prei, sjalot, steurgarnalen, tomaat, tongfilet, verse peterselie en zout

Keuken:
Provençaals / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Baskische soep de lamine

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroenrasp, dragon, groene paprika, kabeljauw, kardamompoeder, kippenbouillon, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode paprika, room, roomboter, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkel, visafsnijdsel, witte wijn en zwarte olijf

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissformatini met groente - sformato di trota salmonata

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, b-tomaat, courgette, droge witte wijn, eierdooier, peper, prei, saffraan, slagroom, ui, verse bladpeterselie, viskoppen, wortel, worteltjes, zeeforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / groente / vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Dunkler Kalbsfond - Donkere kalfsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, san marzanotomaten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Haal meer recepten op...