89 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloemboterbouilloncourgetteeigehaktgroentekaaskippenbouillonmelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselierode paprikarozemarijnrundergehakttomatenpureeuiwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappel, broodkruimels, ei, knoflook, parmezaanse kaas, peterselie en rundergehakt

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Pastei van kalfsvlees, lever en mager rookspek

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, doperwtjes, kalfsfilet, kalfslever, kaneel, knoflook, laurier, mager rookspek, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht / basisrecept uit Rijst en risotto:

Basisrecept risotto bereiden

Ingrediënten:
boter, bouillon, groente, kaas, knoflook, olijfolie, risottorijst, ui, vlees, wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Courgette-ricottataart

Ingrediënten:
aardappels, aubergine, basilicum, courgette, deeg, fettuccine, gnocchi, groenten, inktvis, kaas, kipgehakt, knoflook, parmezaanse kaas, pasta, penne, peperkorrels, pesto, ricotta, spinazie, taart, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vlees, zout en zout

Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Chili con carne voor de grote honger

Ingrediënten:
bieflappen, bloem, boter, bouillon, bouillontablet, bruine bonen, cayennepeper, champignons, chorizoworst, crème fraîche, djinten, doperwtjes, kaas, groene paprika, groenten, half-om-halfgehakt, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, oregano, paprikapoeder, rijst, rode paprika, rundergehakt, sla, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, tomatensaus, tortillachips, uien, vlees, water, witte bonen, wodka en zout

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Bruschetta

Ingrediënten:
brood, gaar vlees, groente, kaas, knoflook, peper, ui, vis, zachte kruiden en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Verse boerengroentesoep

Ingrediënten:
aardappel, asperge, bacon, basilicum, boter, courgette, knoflook, parmezaanse kaas, prei, rijst, rozemarijn, runderbouillon, selderij, sperziebonen, tomaat en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / lunch / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, diepvrieserwten, doorregen spek, doperwtjes, knoflook, knolselderij, olie, parmezaanse kaas, peper, prei, rijst, groene kool, sperziebonen, ui, verse lavas, verse peterselie, verse selderieblad, wortel en zout

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Originele hachis parmentier

Ingrediënten:
laurier, boter, bouillon, kaas, ui, kruimige aardappel, paneermeel, rundergehakt, bleekselderij, knoflook, melk, water en wijn

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Hachis met groenten

Ingrediënten:
boter, gehakt, kaas, kerrie, kruimige aardappel, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, prei, rode paprika, spitskool, knoflook, uien en melk

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Hachis met kerrie

Ingrediënten:
boter, bouillon, gehakt, kaas, kruimige aardappel, olijfolie, spitskool, knoflook, uien, melk en water

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Recept uit Jamie's Italie:

Minestrone van de vroege herfst

Ingrediënten:
aardappel, bacon, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, courgette, gedroogde pasta, groentebouillon, hambouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, pancetta, parmezaanse kaas, rode ui, rode wijn, snijbiet, spinazie, tomaat, tomaat in blik, venkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Goulashsoep voor 10 personen of voor 2 dagen

Ingrediënten:
bloem, croutons, karwijzaad, knoflook, ontbijtspek, parmezaanse kaas, reuzel, riblappen, rode paprika, rozenpaprika, runderbouillon, tomatenpuree, vastkokende aardappel, wijnazijn, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Polpette - Gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, broodkruim, ei, kipfilet, knoflook, mortadella, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Milanese minestrone - minestrone alla milanese

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, borlottibonen, buikspek, courgette, doperwten, knoflook, kruimige aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, savooiekool, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie, vet spek, wortel en zout

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Aardappelschotel Bolognaise

Ingrediënten:
aardappelpuree, basilicum, bloem, champignons, knoflook, maïzena, parmezaanse kaas, rode wijn, runderbouillon, rundergehakt, sojasaus, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree, tomatensaus, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Ovenschotel met gehakt en perziken

Ingrediënten:
aardappelpuree, banaan, kaas, kastanjechampignons, kerriepoeder, knoflook, peper, perzik uit blik, rundergehakt, sambal, sperziebonen, spitskool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, boter, ei, kaas, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Minestrone alla genovese

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, ditalini, doperwten, gedroogde borlottibonen, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, kool, pancetta, parmezaanse kaas, pesto, reuzel, snijbonen, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse salieblaadjes en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aardappelkroketten - cazzilli

Ingrediënten:
aardappel, bloem, broodkruim, ei, knoflook, lente-ui, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten, plantaardige olie, prosciutto, verse dille, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht / frituur
Haal meer recepten op...